Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.07.2007.

14:23

'Novi Enfild' čuva duh starog Kopa

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Liverpul je objavio planove za novi stadion na Stenli Parku, vrednosti 300 miliona funti, koji će moći da primi 60.000 gledalaca. Teren će da se otvori 2010. i projektovan je tako da će u budućnosti biti moguće proširenje kapaciteta na 78.000, u zavisnosti od promena u lokalnoj saobraćanoj infrastrukturi. Izvršni direktor Rik Pari izjavio je za zvanični sajt: “Klubu je oduvek bio cilj, sada uz podršku novih vlasnika Toma Hiksa i Džordža Džileta, da bude svetska klasa kao na terenu, tako i van njega”.

Kada su preuzeli klub, prva stvar koju su Tom i Džordž želeli da obave, bila je da urade reviziju stadiona po pitanju dizajna i po pitanju kapaciteta. Ovo je impresivan rezultat njihovih namera”.

“Pravimo stadion na koji neće biti ponosni samo klub i navijači, već i ceo grad. Liverpul kao grad je na potezu i zaslužuje prvoklasan razvoj, kojem će ovaj stadion da doprinese”.

Novi dizajn će nepogrešivo biti u duhu Liverpula i automatski prepoznatljiv kao naš stadion”.

Neki navijači su bili uplašeni da će godine tradicije biti izgubljene gradnjom novog stadiona, ali Pari insistira da su arhitekte pravile planove tako da neprestano na umu imaju čuveni Kop.

Naravno da smo uzeli u obzir neprocenjivu vrednost Kopa”, dodao je Pari. “Imaće znatno povećan kapacitet od 18.000 sedišta, u jedinstvenoj strukturi koja će biti srce novog stadiona”.

Nagib tribine će biti nešto strmiji, sedišta će biti povezana, a akustika krova biće dizajnirana tako da naglasi atmosferu tokom utakmica”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve