Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.07.2007.

00:30

EP (U19): U finalu Grčka - Španija

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

U finalu Evropskog prvenstva za fudbalere mlađe od 19 godina igraće Grčka i Španija. Grčka je sa igračem manje pobedila Nemačku 3:2 i "osvetila" Srbiju, dok je Španija eliminisala Francuske tek posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca.

Grci su do finala stigli posle mnogih rezultatskih preokreta. Odlični Anis Ben Hatira je prednost Nemcima doneo u 25. minutu, ali je u 40. minutu rezultat poravnao Sotiris Ninis. Bivši seniorski prvaci Evrope iz Portugala u 58. minutu poveli su preko Kostasa Mitroglua, a tri minuta kasnije Vasilis Placiskas dobio je posle preoštrog starta na protivnika i drugi žuti karton. Ben Hatira "egal završnicu" donosi svojim drugim golom, ovoga puta sa bele tačke. Grci do finala stižu golom Andreasa Lampropulosa posle kornera, u sudijskoj nadoknadi vremena.

U meču Španija – Francuska u regularnom toku meča bilo je 0:0, baš kao i posle produžetaka, a Španci su na penale bili bolji 4:2 i izborili finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve