Nova vest
Fudbal

Subota, 21.07.2007.

21:49

Poraz od Nemaca, kraj za Srbiju

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje se igra u Austriji. Srbija je u Pašingu izgubila od Nemačke rezultatom 3:2 (0:1) i završila takmičenje na trećem mestu u grupi. Strelci za Srbiju bili su Miloš Bosančić u drugom i Arne Fajk autogol u 92. minutu, a pogotke za Nemce postigli su Anis Ben-Hatifa u 53, Maks Kruze u 84. minutu i Sidni Sem u 93. minutu. U polufinalu EP sastaju se Nemačka – Grčka i Francuska – Španija.

Već na početku utakmice srpska selekcija je šokirala Nemce pogotkom Bosančića posle samo 87 sekundi. Novi član Boavište gađao je sa 22 metra po zemlji i u bliži ugao, što nemački golman Martin Menel očigledno nije očekivao.

Od tog trenutka Živkovićevi igrači povukli su se i odigrali defanzivno ostatak poluvremena, dozvoljavajući Nemcima da stvore veliki broj prilika.

Najbliži pogotku nemački tim bio je već posle desetak minuta, kada je Nenad Adamović izvukao loptu sa gol-linije, pošto je prethodno pogodila stativu.

Golman Brasnislav Danilović imao je mnogo posla, a saigrači su ga u nekoliko navrata stavljali u tešku poziciju, ali srećom po našu selekciju i njene veoma bučne i solidno brojne navijače u Pašingu, gola nije bilo.

U drugom poluvremenu sve se nastavilo u istom ritmu – Nemci su imali nekoliko pokušaja, sve do 53. minuta, kada je Kim Falkenberg centrirao, a Anis Ben-Hatira se izvio i ubacio loptu nogom u mrežu za 1:1.

Tek tada se Zvonko Živković odlučio da an teren pošalje Ljubomira Fejsu, a njegov ulazak i primljeni gol konačno su razbudili igrače u crvenim dresovima. U samo nekoliko minuta Bosančić je imao još dve šanse , na Fejsin pâs je šutirao malo pored gola, a na Sulejmanijev stao na loptu u sredini šesnaesterca.

To je bilo najviše što je naša selekcija mogla da učini. Nemci su bez mnogo problema kontrolisali igru u nastavku meča, ali je odluka pala tek u 84. minutu.

Junior Borusije Dortmund Sebastijan Tirala primio je loptu na 30 metara od gola, prošetao se kroz odbranu Srbije, posle četiri izbačena igrača, Danilović mu je odbio šut sa peterca, ali je Tirala opet došao do lopte, izbacio golmana i još jednog igrača i dao loptu Kruzeu da je zakuca u mrežu sa četiri metra.

U nadoknadi vremena Arne Fajk je probudio nadu Srbije autogolom, kada je lobovao svog golmana, ali su Nemci ponovo poveli pravo sa centra, golom Sema – on je loptu primio na 30 metara, povukao je pet metara i pogodio sâm gornji desni ugao.

U istom terminu Francuzi su sa Rusijom igrali bez golova.

U grupi A Španci i Grci su očekivano remizirali bez golova, što je obe ekipe odvelo u polufinale, Špance sa prvog mesta. Portugalu je pobeda nad domaćom Austrijom od 2:0 bila dovoljna samo za treće mesto u grupi.

Stadion: Vald u Pašingu. Strelci: Bosančić u 2. i Fajk (autogol) u 92. minutu za Srbiju, Ben-Hatira u 53, Kruze u 84. i  Sem u 93. minutu za Nemačku.

Srbija: 1 Branislav Danilović, 4 Miloš Karišik, 14 Ivan Radovanović, 6 Nikola Gulan, 8 Miloš Bosančić, 3 Nemanja Zlatković (7 Ljubomir Fejsa), 9 Rodoljub Marjanović (Miloš Živanović), 11 Dušan Tadić (Nenad Marinković), 2 Nenad Adamović, 5 Jagoš Vuković, 10 Miralem Sulejmani

Nemačka: 1 Martin Männel, 3 Arne Feick, 4 Benedikt Höwedes, 5 Alexander Eberlein, 18 Kim Falkenberg (Sergej Evljuskin), 7 Jerome Boateng, 10 Anis Ben-Hatira, 13 Manuel Konrad, 15 Christian Sauter (Max Kruse), 17 Mesut Özil (Sidney Sam), 14 Sebastian Tyrala

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve