Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.07.2007.

23:10

Đukić: Nije lako dati 6 golova

Izvor: Miloš Šaranović IL

Autor:Miloš Šaranović IL

Default images

Efikasnom i motivisanom igrom fudbaleri Partizana pobedili su Zrinjski u Mostaru rezultatom 6:1 i praktično obezbedili plasman u sledeću rundu kvalifikacija za Kup UEFA.

"Zadovoljan sam pre svega rezultatom, jer smo ostvarili jednu veliku pobedu protiv Zrinjskog, jedne ozbiljne ekipe. Nije lako dati šest golova i mislim da smo dobro usmerili ovu 'eliminaciju'. I kod kuće nas čeka mnogo posla, i ne možemo da mislimo da je sve gotovo i moramo ozbiljno da uđemo u taj meč. Zadovoljan sam učinkom svih igrača," sumirao je za B92 prve utiske trener Partizana Miroslav Đukić.

Utisak je da je individualan kvalitet igrača Partizana presudio?
"Mislim da smo bili bolja ekipa danas. Imali smo svoj dan i iskoristili smo naše šanse. Smatram da smo odigrali zrelo na taktičkom planu. Oni su dobra ekipa, pogotovo na tom ofanzivnom planu, uspeli smo da im pariramo i da ih kontranapadima opasno ugrozimo."

Partizan je praktično obezbedio plasman u drugu rundu kvalifkacija, da li će u Beogradu igrati kombinovani tim "crno-belih"?
"Partizan uvek izvodi najjači sastav i uvek ide na pobedu. Partizan ne može da uđe ni u jednu utakmicu opušteno, već samo maksimalno. Ova pobeda je veoma bitna, iznad svega zbog samopouzdanja ekipe i da možemo da nastavimo pripremni period i da isapravljamo greške kojih je bilo i da zadržimo pozitivne stvari."

Meč je obeležio i sukob navijača Partizana sa redarima i policijom?
"Fokusiran sam na teren i nisam u mogućnosti da pratim ponašanje navijača, bilo bi previše za mene," rekao je Đukić.

Slišković: Ogromna razlika u kvalitetu

Trener Zrinjskog Blaž Slišković pre meča najavljivao je pobedu domaćih, ali je na kraju sportski priznao da je Partizan bio mnogo bolji rival. 
"Teško je u ovom trenutku bilo šta realno reći. Emocije su još prisutne, a ja moju ekipu večeras nisam mogao da prepoznam. Nije to Zrinjski koji je prošle godine igrao lepršavo i atraktivno,  i sigurno je da sam sada u potpunosti nezadovoljan. 6:1 ne predstavlja pravu sliku i vrednost moje ekipe. Naravno, rezultat je sasvim realan i mogao je da bude mnogo gori po nas. Sad se vidi ogromna razlika u disciplini jedne ozbiljne profesionalne ekipe kao što je Partizan, u odnosu na ovaj tim Zrinjskog. Lamin Dijara, koji je igrao pre godinu dana ovde, za 70 minuta utakmice u dresu Partizana trčao je nazad kao na svim utakmicama zajedno dok je nosio dres Zrinjskog."

"Rezulat je realan i ja čestitam Partizanu. Idemo u Beograd da odigramo što kvalitetnije. Pre utakmice ja se nisam mnogo nadao, bio sam umereni optimista da možemo da izvučemo neki povoljni rezultat, ali je današnji meč pokazao da je ogromna razlika u kvalitetu između dve ekipe,"  rekao je popularni Baka Slišković za B92.

Maletić: Zaslužena pobeda

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Darko Maletić postigao je prelep gol za Partizan. Odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri u dresu "crno-belih". 

"Pustili smo njih malo da igraju, njih je to očigledno zbunilo, a mi smo svaku kontru koristili da im ozbiljno ugrozimo gol. I Dijara i Jovetić su se super ubacivali u kontre i, na kraju, sasvim zaslužena pobeda i odlična igra," smatra Maletić.

Da li misliš da je Zrinjski loš ili da je Partizan dobar?
"I jedno i drugo. Nekako mi se čini da su bojažljivo ušli u utakmicu, mi smo brzo dali gol, a oni su svi više i više padali. Možda su nas i previše respektovali. Mi smo 100% ušli u meč kao da igramo sa Milanom i mislim da smo da zadnjeg minuta držali utakmicu u rukama i da smo zasluženo pobedili."

Odbranom Partizana komadnovao je Milovan Sikimić u prvoj zvaničnoj utakmici u novom klubu.
"Svima sam na pripremama pričao da je ovaj meč sa Zrinjskim ključan za dobar nastavak sezone Partizana i u prvenstvu i u ostalim takmičenjima. Smatram da će nam ovaj osiguran prolaz u drugo kola kvalifikacija mnogo značiti i za atmosferu i za dalje uspehe."

Prvi put kao kapiten Partizan je na meč u evro-kupu poveo reprezentativac Srbije Antonio Rukavina. Sa tribina je izgledalo da je bilo dosta lako?
"I mi smo imali takav utisak posle utakmice, da je bilo i više nego lako. Da nam je pre utakmice  ponudio da bude 0:1 ili 1:1,  prihvatio bih. Mislim da ovo nije merilo kvaliteta ekipe Zrinjskog. Zadovoljan sam i pobedom i visokim rezultatom i nadam se da ćemo u nastavku pružati još bolje partije," rekao je za B92 i večeras odlični desni bek "crno-belih".

Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić postigao je jedan gol, ali činilo se u pojednim trenucima meča da je bio mnogo opasniji kao pravi napadač, a ne kao polušpic.
"Pa jeste. Ja sam uglavnom sve ove godine igrao bliže špicu, ali prošle sezone trener Đukić mi je odredio ulogu polušpica i ja radim šta mi on kaže."

Utakmica je ipak imala težak početak iako je na kraju sve ispalo dosta lako?
"Očekivali smo tešku utakmicu, što je i bila u prvom delu prvog poluvremena. Nakog toga smo odigrali dobro, dali gol, imali još dve-tri šasne koje nismo iskoristili. Bio je i taj prekid. Malo nas je to poremetilo, ali u nastavku smo dali sve od sebe i pobedili 6:1. Treba sada čvrsto da stanemo na zemlju. Sledi i revanš, onda slede i nova kola. Nadam se da ćemo da slavimo i u Beogradu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve