Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.07.2007.

21:21

U19 EP: Srbija oprezno ka trofeju

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije počinje u ponedeljak takmičenje na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 19 godina u Austriji. Prvi meč naša selekcija igra od 18 časova sa Francuskom u gradu Rid-im-Inkrajs. Već u sredu naš tim igra sa Rusijom, a u subotu rival „Orlića“ je Nemačka. Ta dva meča igraju se u Pašingu, a preostali domaćini turnira su Linc i Štajr. U grupi A nalaze se domaća Austrija i selekcije Grčke, Španije i Portugala.

Ekipa koju vodi Zvonko Živković aklimatizovala se na brdsko okruženje u Gornjoj Austriji i sa optimizmom ulazi u takmičenje. Fudbaler Herenvena Miralem Sulejmani kaže za B92 da selekcija Srbije treba da se koncentriše na svoju igru, a ne na rivale.

Odradili smo prvi trening. Vreme je teško, ali ne tražimo u tome alibi, kako je nama, tako je i njima. Ne treba previše da razmišljamo o njima, nego da se koncentrišemo na našu igru. Svi treba da daju sto posto svojih mogućnosti i u tom slučaju rezultat neće izostati“.

Član novosadske Vojvodine Dragan Vukobratović upoznaje nas sa prvim rivalom, selekcijom Francuske.

Gledali smo nekoliko kaseta i znamo da su fizički dosta jaki, takođe su brzi, i u tome je njihova prednost. Tehnički i taktički sigurno nisu bolji od nas. Smatram da u svakom pogledu možemo da se nosimo sa svakim rivalom i očekujem na kraju dobar rezultat“.

Vukobratović za B92 kaže da će Srbija pred svaki meč prepustiti status favorita rivalima.

Nema neke prevelike euforije oko prvenstva. U svaku utakmicu ćemo ući skromno i prepustiti status favorita protivnicima, ali ćemo davati svoj maksimum. Nadamo se da če nam to doneti dobre rezultate. Znamo da je naša grupa mnogo teža od druge, da svako svakog može da pobedi, ali normalno je da očekujemo prolazak u polufinale“.

Mnogi stručnjaci izdvajali su selekciju Rusije kao glavnog favorita na prvenstvu, ali Sulejmani ima drugačije informacije.

Ne poznajem jako dobro Rusiju. U Herenvenu imam nekoliko drugara koji su sa holandskom reprezentacijom igrali protiv Rusa tokom kvalifikacija u Engleskoj. Dobio sam informaciju da tehnički nisu mnogo jaki, da igraju na dubinske lopte. Oni poznaju i nas, i smatraju da nećemo imati problema ni sa Rusijom“.

Vukobratović objašnjava da u ovom uzrastu ne postoje pravi favoriti.

Na Evropskom prvenstvu do 19 godina nema velikih favorita. Ovde je osam najboljih ekipa Evrope, svi imaju jednake izglede. Mi se nadamo i mislimo da možemo da prođemo prvi krug, a posle toga ostaju samo polufinale i finale. Ako Bog dâ, uzećemo prvo mesto“, kaže Dragan Vukobratović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve