Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.07.2007.

13:14

SP U-20: Pobede Austrijanaca i Čeha

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Prvi polufinalisti Svetskog prvenstva za igrače mlađe od 20 godina su mladi fudbaleri Austrije i Češke. Austrijanci su, posle produžetaka, eliminisali selekciju SAD, Česi posle izvođenja jedanaesteraca Španiju, a u nedelju se u preostala dva četvrtfinala sastaju Nigerija - Čile i Argentina - Meksiko.

Pobede reprezentacija Austrije i Češke su iznenađenje.

Amerikanci su dobro počeli i rano došli do vođstva. Adu je bio asistent a gol je postigao Altidor. Loša intervencija američkog golmana pomogla je Okotiju da izjednači, a u poslednjem minutu prvog produžetka Hofer je postigao gol koji je Austrijance odveo u polufinale.

Samo dva dana pošto su eliminisali Brazil, Španci su se mučili sa Česima i na kraju izgubili.

Najefikasniji tim šampionata nije postigao gol u regularnih 90 minuta, a Kaluda je u 13. minutu prvog produžetka postigao gol za Češku. Usledili su napadi Španaca, Mata je uspeo da izjednači u 110. minutu.

Česi su i drugi put bili mirni i precizni sa penala. U osmini finala tako su eliminisali Japan, sada je Valiente promašio, a Petr odbranio Pikeu za 4:3 i eliminaciju jedne od najboljih ekipa na prvenstvu.

Češka - Španija 5:4 (1:1, 0:0)
Austrija - SAD 2:1 (1:1)

nedelja:
Nigerija - Čile
Argentina - Meksiko

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve