Nova vest
Fudbal

Subota, 14.07.2007.

12:25

Omladinci krenuli na EP

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Omladinska fudbalska reprezentacije Srbije otputovala je u Austriju, gde će se od 16. do 27. jula takmičiti na Evropskom prvenstvu.

Na put u Linc, gde će biti baza srpskih fudbalera, selektor Zoran Živković poveo je sledećih 18 fudbalera: 

golmani: Branislav Danilović (Rad), Živko Živković (Partizan).
odbrana: Miloš Karišik (Partizan), Nenad Adamović (Partizan), Ivan Radovanović (Partizan), Jagoš Vuković (Crvena zvezda), Nemanja Zlatković (Crvena zvezda), Filip Stojanović (BASK).
sredina terena: Miloš Bosančić (Boavista, Portugalija), Nikola Gulan (Fiorentina, Italija), Miralem Sulejmani (Herenven, Holandija), Nenad Srećković (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Vojvodina), Dragomir Vukobratović (Vojvodina), Zoran Milovac (OFK Beograd).
napadači: Nenad Marinković (Partizan), Miloš Živanović (Partizan), Rodoljub Marjanović (Rad).

Na 29. prvenstvu Evrope za igrače do 19 godina, zbog povrede, neće učestvovati igrač Zemuna Ivan Ivanović i Ljubomir Fejsa, koga je suspendovao njegov klub, Hajduk iz Kule. 

Živković je uoči puta u Austriju izjavio da smatra da su pripreme kvalitetno odradjene i da su igrači svesni da je pred njima najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.   "Verujem u ove momke. Izvanredno su tehnički obučeni, poseduju karakter i zrelost. Atmosfera u timu je veoma dobra i verujem da uz malo sreće možemo da napravimo zapažen rezultat", rekao je Živković.

Na šampionatu Evrope Srbija će se takmičiti u "B" grupi sa selekcijama Francuske, Nemačke i Rusije. Prvi meč naš tim igra 16. jula u 18 časova protiv Francuske u Ridu, dok preostale dve utakmice, protiv Rusije 18. jula u 17,15 časova i Nemačke tri dana kasnije u 20 časova, igra u Pašingu. 

Prve dve ekipe u grupi izboriće plasman u polufinale. U "A" grupi takmiče se Grčka, Portugalija, Austrija i aktuelni evropski prvak Španija. 

Najviše uspeha na prvenstvima Evrope za igrače do 19 godina imala je Francuska, koja je pet puta trijumfovala. Po četiri puta najbolji u Evropi bili su omladinci Španije i nekadašnjeg SSSR, a 1979. titulu kontinentalnog prvaka osvojila je selekcija bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve