Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.06.2007.

21:34

EP U21: Srbija u finalu!

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva drugi put u poslednje tri godine. Srbija je u polufinalu u Arnemu bila bolja od Belgije rezultatom 2:0. Golove za „orliće“ postigli su Kolarov, na početku, i Mrđa na kraju utakmice. Naša reprezentacija će u finalu igrati protiv domaćina, Holandije, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Engleske nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Finale se igra u subotu u Groningenu.

Belgijanci su već u drugom minutu imali fenomenalnu priliku za vođstvo, ali je Haroun, nakon asistencije De Mula, šutirao preko gola iz odlične pozicije. Srbija je uzvratila već u 4. minutu, ali golom. Kolarov je sa oko 25 metara iskosa sa desne strane izveo slobodan udarac, lopta je sve u kaznenom prostoru preletela, i završila u desnom uglu golmana Belgije.

Boško Janković je u 8. minutu pokušao udarcem sa distance, ali je siguran golman Belgije Baili. U 15. minutu De Mul je, nakon dobrog prodora Vanden Borea, šutirao sa oko 16 metara, ali pored gola. U nastavku prvog dela nije bilo ozbiljnijih situacija, pa su naši reprezentativci na poluvremenu imali prednost.

U 49. minutu Blondel je pokušao udarcem sa oko 20 metara, ali je Kahriman izbacio loptu u korner. Belgijanci su, nakon desetak minuta pauze, u 59. minutu imali odličnu priliku za izjednačenje kada je Felaini sam izašao ispred Kahrimana, ali se naš golman sjajno bacio u noge Belgijancu, pa je ostalo 1:0.

U tim trenucima Belgijanci su bili bolji, a Kahriman je u 64. minutu ponovo odlično intervenisao kada je presekao opasan centaršut Vanden Borea sa desne strane, a minut kasnije Felaini je glavom šutirao tik pored našeg gola nakon novog centaršuta sa desne strane. Bane Ivanović je u 73. minutu fenomenalno nanizao nekolicinu belgijskih igrača, ali ne kraju nije imao snage za jak udarac, pa je golman Belgije bez većih problema odbranio.

Selektor Đukić je u nastavku sa nekoliko izmena uspeo da umrtvi igru, a Belgijanci su do šanse došli u 85. minutu kada je ponovo Harun imao dobru priliku, ali je šutirao pored gola.

Srbija je plasman u finale overila u 88. minutu. Boško Janković je glavom odlično izbacio Mrđu u prostor, a ovaj je rutinski prebacio golmana Belgije za konačnih 2:0, i veliku radosti za našu ekipu.

Srbija se u finalu sastaje sa braniocem trofeja i domaćinom šampionata, ali zanimljivo je da ekipa koja organizuje turnir nikada ga nije i osvojila.
Sastavi:

Srbija: Kahriman, Ivanović, Rukavina, Kolarov, Smiljanić, Janković, Rakić (od 77. Mrđa), Milovanović, Duško Tošić, Drinčić, Zoran Tošić (od 67. Basta).

Belgija: Baili, De Ruver, Lomberts, Harun, Miralas, Fertongen, De Mul (od 77. De Smet), Pokonjoli, Felaini, Vanden Bore, Blondel.

Golovi i slavlje reprezentacije Srbije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

284 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve