Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.06.2007.

12:44

Holandija - Engleska (TVB92, 18:10)

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Mlade reprezentacije Holandije i Engleske sastaće se u sredu uveče u Herenvenu u polufinalu Evropskog prvenstva. Holandija će eventualnom pobedom nad Engleskom doći u priliku da brani titulu koju je osvojila 2006. u Portugaliji, kada je u finalu bila bolja od Ukrajine 3-0. Meč možete direktno da pratite na TV B92 od 18:10 časova.

Trener mlade reprezentacije Holandije Fope de Han, odbacio tradicionalnu 4-3-3- formaciju, u korist 4-4-2 što je izazvalo puno polemika u holandskoj štampi. De Han kaže da je to samo pitanje nijansi, a u diskusiju se uključio niko drugi no Johan Krojf. Krojf, kao i selektor seniorske reprezentacije Marko van Basten, koji su zagovornci klasične 4-3-3 formacije i doveo je u pitanje De Hanovu odluku da promeni stil, koji je doneo toliko uspeha do sada. Ipak, De Han ne namerava da popusti pod pritiscima pošto je njegova taktika donela rezultate.

Budućnost holandskog fudbala svakako izgleda svetlo, pošto je Holandija drugi put uzastopno u polufinalu. Pre godinu dana pobeđena je Francuska sa 3-2 posle produžetaka i susret sa Engleskom obećava da bi mogao da bude podjednako uzbudljiv. Poslednji put kada je Engleska igrala sa Holandijom na nekom međunarodnom takmičenju, selektor U21 reprezentacije Stjuart Pirs učestvovao je u pobedi svog tima od 4-1 na Vembliju, tokom EURO ’96. Engleski trener izjavio je kako očekuje mnogo neizvesniju utakmicu.

“Pre početka turnira, kada su me upitali ko su favoriti, nisam umeo da odgovorim”, rekao je Pirs. “Sada se igraju polufinala, a ja i dalje nemam odgovor. Jedan jedini detalj može da presudi. Samopozdanje je vrlo visoko u oba tabora i očekujem da će utakmica biti veoma neizvesna”.

Osmorici igrača Engleske preti suspenzija ukoliko dobiju žuti karton, ali Pirs insistira da to neće uticati na njihovu igru. Pirs je naglasio kako je timski nastup u ovom momentu bitniji od individualnog, iako je srećan što je krilni igrač Ešli Jang odradio meč suspenzije i što će moći da računa na njega u polufinalu. Lejton Bejns još uvek oseća posledice povrede i Pirs će najverovatnije pred samu utakmicu odlučiti da li će levi bek moći da igra. Osim suspendovanog Toma Hadlstouna, Pirs ima sve igrače na raspolaganju.

Što se tiče Holandije, Hedvig Maduro preuzeće centralnu veznu poziciju od Rajana Donka koji se vraća na poziciju centrlanog beka. Danijel de Rider će ostati starter posle impresivne igre u meču sa Belgijom, a De Han još uvek treba da odluči između Kalvina Jong-A-Pina i Erika Pitersa za poziciju levog beka, dok je još uvek neizvesno da li će Boj Vaterman moći da brani.

Engleska je pobedila Holandiju u prijateljskoj utakmici u novembru, ali nijedan trener ne pridaje veliki značaj tom meču. Trenutna forma je bitnija De Hanu, koji nije krio da bi radije igrao sa Engleskom nego Italijom u polufinalu. De Hanova želja se ispunila i nije se promenila ni posle onoga što je video u pobedi Engleske nad Srbijom od 2:0.

“Nekada igraju vrlo široko, sa dosta prostora između napada i odbrane. Ukoliko budemo dobro iskoristili taj prostor i imali igrača između, onda ćemo imati dobru šansu”.

Utakmica je rasprodata i očekuje se da joj prisustvuje 26.000 gledalaca.

Meč možete da pratite na TV B92 od 18:10 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve