Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2007.

17:20

Holandija - Belgija (20,45 TV B92)

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

U subotu se od 20,45 igraju odlučujuće utakmice u grupi A. Domaćin Holandija dočekuje Belgiju u meču koji će odrediti pobednika grupe. Holandija ima dva trijumfa i maksimalnih šest bodova, dok je Belgija druga u grupi sa po jednom pobedom i remijem. Domaći tim želi da ostane na prvoj poziciji jer bi u tom slučaju ostali u Herenvenu na meču polufinala Evropskog prvenstva.

"Kao i svaki čovek ja želim pobedu. Važno je da ostanemo prvi, jer onda ne bi morali da putujemo mnogo. Volimo da igramo u Herenvenu, jer smo se navikli. Pobedenad Izraelom i Porugalom su nam donele plasman u polufinale i na Olimpijske igre", rekao je selektor Holandije Fope de Han.

Belgija nije primila gol u dosadašnjem delu šampionata. Ako tako ostane posle meča sa Holandijom ekipa Fransoa De Sara plasiraće se u polufinale kao drugoplasirana.

De Sar smatra da ima još mnogo toga da se uradi.

"Naš prvi cilj je bio da igamo dobro i kvalifikujemo se dalje. Ako uspemo u tome biće to veliki uspeh za nas. Sve je moguće a mi ćemo dati sve od sebe. Ostala je još jedna prepreka i igrači moraju da znaju da nije još gotovo", rekao je selektor Belgije.

U drugom meču sastaju se Portugal i Izrael. U sučaju pobede Portugala i poraza Belgije, Portugalci će biti drugi i igraće sa našim timom u polufinalu. Ako Belgija pobedi Holandija će biti druga. U slučaju nerešenog rezultat na meču Holandija-Belgija, domaćin će biti prvi a mi ćemo igrati sa Belgijom.

Meč Belgija – Holandija možete pratiti u direktnom prenosu na našoj televiziji od 20.45, dok će meč Izrael – Portugal biti emitovan u snimku od 23.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve