Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2007.

12:16

Ivanović:Na pobedu i protiv Engleza

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi fudbaleri Srbije ostvarili su značajan rezultat na Evropskom prvenstvu u Holandiji. Posle samo dva kola mladi igrači su obezbedili plasman u polufinale, kao i na Olimpijske igre naredne godine u Pekingu posle pobeda nad Italijom i Češkom. U Holandiji, kolega Miloš Šaranović imao je priliku da razgovara sa Branislavom Ivanovićem.

Samo najveći optimisti su očekivali da će srpska reprezentacija već posle dve utakmice završiti pitanje plasmana u polufinale. Koliko se to odrazilo na ekipu i kako doživljavate utakmicu protiv Engleza?

"Mislim da je nama u pripremi tih utakmica bilo teško i smatram da smo zabeležili odličan rezultat. Na utakmici protiv Engleza mislim da će dobiti šansu igrači koji nisu do sada igrali u većoj meri. I pored toga, mi smo kolektiv od 20 igrača koji su selektirani kroz određeni vremenski period i svaki igrač sa nacionalnim grbom, svejedno da li je igrao ili nije igrao ranije, odradiće najbolji posao. Svi se nadamo pozitivnom rezultatu i u toj utakmici."

Možda ima taktički boljih ekipa, ali bržih od engleske navale na ovom prvenstvu nema. Šta mislite da je najopasnije?

"Englezi su stvarno brzi u napadu i imaju kao i mi kolektivnu igru. Biće zaista teško, ali mi se nadamo najboljem."

Koga očekujete za protivnika u polufinalu?

"Nemam neku izrazitu želju, na nama je da se dobro spremimo. Imamo posle utakmice sa Engleskom 3 ili 4 dana da se skoncentrišemo i da se pripremimo maksimalno za polufinalni duel. Tada ćemo znati i ime protivnika."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve