Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2007.

12:40

Partizan predstavio Brazilca Žuku

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Fudbalski klub Partizan predstavio je u petak brazilskog fudbalera Žuku kao svoje treće pojačanje u ovom letnjem prelaznom roku. "Nadam se da ću dati sve od sebe i da ću imati dobru sezonu", rekao na predstavljanju Žuka, koji je potpisao ugovor na dve godine uz mogućnost jednogodišnjeg produžetka. Brazilac, rođen 1979. godine, prošao je medicinske preglede, posle čega je i zvanično predstavljen kao novi igrač "crno-belih". Žuka igra na poziciji zadnjeg veznog, ali ima jak šut i voli da koristi prekide.

"Volim da igram predano, da dam sve od sebe, a volim da idem i u napad kada mi situacija to dozvoljava", rekao je Žuka.

On je novinare pozdravio na srpskom, a dodao je da će se truditi da nauči jezik zemlje u koju je došao.

Većina brazilskih fudbalera koji dođu u Evropu, u februaru uzimaju neplanirani odmor zbog odlaska na karneval u Rio de Žaneiru.

Žuka je, međutim, danas uveravao novinare da on to neće raditi. "Ja sam profesionalac i moj posao mi je najvažniji. Znam da svi Brazilci to kažu, ali kod mene je to i slučaj", kazao je Žuka, dodajući da je posvećen i porodici, pošto je oženjen i ima dvoje dece.

Žuka je rekao i da je o Partizanu malo znao, ali da je dosta informacija dobio od srpskog fudbalera Dejana Petkovića, koji dugo igra u Brazilu. "Za jedan dan, koliko sam ovde, video sam da ljudi vole fudbal i Partizan", dodao je Žuka, koji je u Brazilu igrao za ekipu Botafoga.

Puno ime Žuke je Žulijano Roberto Antonelo, a on je treće pojačanje Partizana u prelaznom roku, pošto su "crno-beli" do sada doveli dva golmana - Darka Božovića i Aleksandra Radosavljevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve