Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.06.2007.

18:53

Riberi i zvanično u Bajernu

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Francuski fudbaler sredine terena i dosadašnji član Olimpika iz Marseja Frenk Riberi potpisao je četvorogodišnji ugovor sa minhenskim Bajernom, izjavio je danas predsednik francuskog kluba Pape Dijuf.

"Nismo mnogo srećni što smo ga pustili da ode, ali taj transfer je finansijski vrlo dobar za Olimpik i dokaz da možemo da se prilagodimo tržištu, što nije lako", rekao je Dijuf za klupski sajt.

Bajern će za 24-godišnjeg francuskog reprezentativca Olimpiku platiti 26 miliona evra, uz još četiri miliona ako minhenski tim sledeće sezone izbori plasman u Ligu evropskih šampiona, prenela je agencija Rojters pozivajući se na izvore upoznate sa transferom.

Riberi je u Olimpik došao 2005. godine, a za reprezentaciju Francuske je odigrao 18 utakmica, na kojima je postigao dva gola.

Interesovanje za kupovinu Riberija ranije su pokazali i Arsenal i madridski Real.

Bajern je sezonu u nemačkoj Bundesligi završio na četvrtom mestu tabele, te se sledeće sezone neće takmičiti u Ligi šampiona.

Minhenski tim se zato za sledeću sezonu već pojačao italijanskim napadačem Lukom Tonijem, turskim "vezistom" Hamitom Altintopom, argentinskim fudbalerom sredine terena Hoseom Ernestom Sosom i nemačkim reprezentativcima Marselom Jansenom i Janom Šlaudrafom.

Uprava Bajerna je izrazila želju da ekipu pojača i nemačkim reprezentativnim napadačem Miroslavom Klozeom, za šta će, ipak, možda morati da sačeka sledeću sezonu, kada će mu isteći ugovor sa Verderom iz Bremena.

Ekipu je u letnjem prelaznom roku napustio engleski "vezista" Oven Hargrivs, koji će karijeru nastaviti u Mančester junajtedu. Mediji su izvestili da je Bajern na prodaji Hargrivsa zaradio 25 miliona evra.

Odlazak Hargrivsa, međutim, nije jedini iz Minhena. Klaudio Pizaro je kao slobodan igrač otišao u Čelsi, Hasan Salihamidžić će karijeru nastaviti u Juventusu, dok je i Aliju Karimiju data dozvola da napusti Minhen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve