Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.06.2007.

23:32

MekKejb: "Vest Hem ispada na sudu"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Predsednik Šefild Junajteda Kevin MekKejb ubeđen je da će njegova ekipa i sledeće sezone igrati u Premijer ligi. Klub iz Šefilda žalio se na odluku Premijer lige da londonsku ekipu za prekršaj pravila pri dovođenju Argentinaca Karlosa Tevesa i Havijera Maskerana prošlog avgusta kazni samo novčano, a ne i oduzimanjem bodova. "Oštrice" su u poslednjem kolu Premijer lige ispale iz lige, posle poraza u direktnom duelu sa Viganom, ali i zbog pobede Vest Hema u Mančesteru.

Transfer Tevesa i Maskerana obavljen je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, a problem je bio u tome što je u njemu učestvovala i takozvana "treća strana", agent dvojice fudbalera, koji ej bio delimični vlasnik njihovih ugovora. To je zabranjeno u Engleskoj, pa je Vest Hem kažnjen sumom od čak pet i po miliona funti. Ipak, za slične prekršaje pravila ranije su klubovi bili žešće kažnjavani (Beri izbačen iz FA kupa), što je podstaklo grupu konkurenata u borbi za opstanak da optuže FA za protekciju "većeg kluba".

Kada je sezona završena Šefild Junajted je podneo tužbu, o kojoj će se raspravljati za dve nedelje, a MekKejb je optimista, jer mu je neimenovani službenik Premijer lige rekao da bi odluka suda u korist jorkširske ekipe značila da se Vest Hem seli u niži rang.

"Uveren sam da će naša žalba biti usvojena, a prethodna odluka preinačena, jer je besmislena. A ja želim da poručim navijačima našeg kluba da sam siguran u to da dobijamo na sudu", kaže predsednik Šefild Junajteda.

MekKejb je najavio da će, ako rukovodstvo PL u slučaju pozitivne odluke suda ne vrati Šefild Junajted u ligu, uputiti žalbu višem sudu.

Sudbina dva kluba biće poznata 18. i 19. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve