Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.06.2007.

09:50

Dug put do Kupa UEFA

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Tri predstavnika Srbije u kvalifikacijama za Kup UEFA ove sezone kreću od prvog kola, odnosno do ligaškog dela ovog takmičenja imaju po tri prepreke. Do ove godine kretalo se iz drugog kola kvalifikacija. Beogradski Partizan biće među nosiocima u prvom kolu, ako prođe dalje imaće prednost na žrebu i pred drugo kolo kvalifikacija i prvo kolo Kupa UEFA, dok Vojvodina i Bežanija samo u prvom kolu mogu da računaju na lakše rivale. Žreb će biti obavljen 29. juna, a Partizan, Vojvodina i Bežanija biće među nosiocima.

Potencijalni protivnici su Slavija, Zrinjski (BiH), Vardar, Rabotnički (Makedonija), Besa, Teuta (Albanija), Hibernijan, Slijema (Malta), Murata (San Marino), Rudar i Budućnost (Crna Gora). Utakmice se igraju 19. i 26. jula.

Ukoliko budu uspešni timovi iz Srbije protivnike u sledećoj rundi saznaće 27. jula. Partizan bi bio među nosiocima i čekao bi, najverovatnije, Lokomotivu iz Sofije (Bugarska), Ercijespor (Turska), splitski Hajduk, izraelski Makabi Netanja, kiparske Anortozis i Omoniju, slovenačke klubove Maribor i Goricu i hrvatski Slaven ukoliko, prema očekivanjima, ti klubovi prođu prvu rundu.

Među potencijalnim protivnicima Novosađana i ekipe Bežanije ima i veoma zvučnih imena, Makabi iz Haife, Makabi i Hapoel Tel Aviv, Sampdorija, Galatasaraj, CSKA iz Sofije, Liteks, Leirija, Trabzon i Kluž.

Dueli drugog kola na programu su 16. i 30. avgusta.

Prvo kolo Kupa UEFA igra se 20. septembra i 4. oktobra, a pobednici te runde igraće u ligaškom delu takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve