Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2007.

22:49

Navijač prekinuo nordijski derbi!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Nordijski derbi u kvalifikacijama za EP 2008 između Danske i Švedske prekinut je u 89. minutu, jer je jedan gledalac napao sudiju. Sudija Herbert Fandel dosudio je neposredno pre toga penal za Šveđane i isključio domaćeg igrača Kristijana Poulsena. Danci su uspeli da do tog trenutka dostignu prednost rivala od 3:0 i stignu do rezultata 3:3.

Meč će gotovo izvesno biti registrovan rezultatom 3:0 u korist Švedske, čime se Danska praktično oprašta od nade da će se plasirati na EP (prvi put bi ga propustila posle 1980. godine).

Šveđani su prednost stekli zahvaljujući greškama danske odbrane, a strelci su bili Johan Elmander (dva puta) i Peter Hanson, svi do 26. minuta.

Nadu šokiranim domaćinima vratio je Oger golom u 34. minutu, a u nastavku su Jon Dal Tomasen i Leon Andreasen uspeli da vrate meč do 3:3.

Usledio je dramatični finiš, Fandelova odluka i upad navijača na teren. Na kraju je nemačkog sudiju jedva spasao Mihael Gravgor, koji je zaustavio besnog navijača.

Herbert Fandel je prošle nedelje sudio finale Lige šampiona između Milana i Liverpula, i ni tom prilikom se nije proslavio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve