Nova vest
Fudbal

Subota, 02.06.2007.

20:08

Trijumf Srbije u Helsinkiju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Finsku u Helsinkiju sa 2:0 (1:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Boško Janković doveo je Srbiju u vođstvo već u 2. minutu, kada je iskoristio odličan centaršut Dragutinovića, da bi zatim debitant Milan Jovanović u 85. minutu postavio konačnih 2:0, posle fenomenalne asistencije petom Danka Lazovića.

Idealan početak utakmice potpuno je izbrisao sećanja na debakl od pre četiri godine i doneo veliku radost srpskim navijačima na odlično ispunjenom Olimpijskom stadionu.

Dragutinović je bio na poziciji levog beka, uputio je dobar centaršut, Janković je sa suprotne strane utrčao pred gol neopaženo od odbrane i elegantno pogodio mrežu Jusija Jeskelejnena.

Od tog trenutka do poluvremena Srbija je potpuno kontrolisala utakmicu, držeći posed kvalitetnom pâs-igrom. Finci su veoma retko pretili, uglavnom iz prekida i centaršutevima, ali su i tada skok-duele obično dobijali Vidić i Krstajić.

U drugom minutu drugog poluvremena Srbija je imala priliku za drugi gol, ali je šut Vidića posle kornera izbijen sa gol-linije.

Finski tim je najbolju priliku imao kada je Tihinen pogodio gornju ivicu prečke, ali je finiš opet pripao srpskom timu.

Tri minuta pre kraja viđena je egzibicija - Danko Lazović je na 20 metara od gola povukao odbranu u jednu, a petom poslao loptu na drugu stranu. Milan Jovanović primio je loptu u šesnaestercu, i iskusno poslao loptu ispod golmana Finske.

Srbija je pobedom stigla do 14. boda u grupi, i sada ponovo ima pet bodova i utakmicu manje od lidera grupe Poljske, koja je ranije u subotu pobedila u Azerbejdžanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve