Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.05.2007.

16:50

Lazović: "Što pre da se iskupimo"

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Napadači srpske fudbalske reprezentacije Marko Pantelić i Danko Lazović izjavili su da bi eventualna pobeda nad Finskom njihovu ekipu znatno približila plasmanu na Evropsko Prvenstvo 2008. godine, ali i da bi i nerešen rezultat bio povoljan ishod subotnjeg duela. "Nemojte pogrešno da nas razumete, sigurno je da ćemo ići na pobedu, ali igramo u Helsinkiju, a ne u Beogradu. Poraz bi bio katastrofa za nas, pobeda je najbolja solucija, ali bi nam i bod odgovarao", rekao je Pantelić na konferenciji za novinare.

Lazović je ocenio da bi srpski reprezentativci pobedom u svom sedmom kvalifikacionom meču za odlazak na EP nadoknadili tri izgubljena boda na gostovanju Kazahstanu, gde su "orlovi" izgubili sa 1:2.

"Svakako ćemo, ako želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, morati da se iskupimo za neočekivan poraz u Kazahstanu i to na
gostovanju nekom od direktnih rivala za osvajanje jednog od prva dva mesta. Najbolje bi bilo da to učinmo što pre"
, rekao je Lazović.

Pantelić je istakao da srpski reprezentativci sigurno neće potceniti Finsku i dodao da je to i nemoguće pošto na tabeli kvalifikacione Grupe A obe ekipe imaju isti broj osvojenih bodova - 11.

"Uveren sam, ipak, da Srbiji ni kvalitetnije reprezentacije od Finske ne mogu da pariraju, ali kada igramo kako treba, kao što smo činili u prvom poluvremenu utakmice sa Portugalom", naglasio je napadač berlinske Herte.

Srbija će se Finskoj suprotstaviti bez povređenog napadača Rasinga iz Santandera Nikole Žigića, koji je suspendovan zbog crvenog kartona dobijenog na utakmici sa Kazhastanom.

Žigića je u reprezentaciji zamenio član Standarda iz Liježa Milan Jovanović, koji je tako dobio priliku da debituje u srpskom nacionalnom timu.

Srpski reprezentativci su, ipak, istakali da promene u sastavu tima ne mogu da budu opravdanje za eventualnu lošu partiju u Helsinkiju.

"Koga njega bez njega se mora. Srbiju ne čini Nikola Žigić, koji jeste jedan od najbitnijih igrača tima, ali smo i sa njim izgubili u Kazahstanu", rekao je Lazović.

"Ova grupa igrača je vrlo dobra i svako ko u nju dođe sa željom da pomogne i podredi se zajedničkom cilju, vrlo je dobrodošao. Siguran sam zato da će se Jovanović, koji je dobar momak, brzo uklopiti", dodao je Pantelić.

Pored Srbije i Finske, 11 bodova u šest do sada odigranih utakmica u kvalifikacijama osvojio je i drugoplasirani Portugal. Vodeća Poljska je sa utakmicom više "sakupila" 16 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve