Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.05.2007.

12:57

Đukić odredio spisak za EP

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić odredio je konačan spisak od 23 igrača, koji će od 10. do 23. juna igrati na Evropskom prvenstvu u Holandiji. Đukić je sa proširenog spiska eliminisao odbrambenog fudbalera Rada Zorana Rendulića, "vezistu" Dušana Tadića iz Vojvodine i Miloša Ninkovića iz kijevskog Dinama, kao i napadače Borka Veselinovića iz Beire Mar, Nebojšu Marinkovića iz Partizana i Filipa Đorđevića iz Rada.

U Holandiji neće igrati ni fudbaler sredine terena Crvene zvezde Marko Perović, koji bi, prema rečima trenera reprezentacije Dejana Govedarice, verovatno bio u sastavu da nije povredjen.

"Sastav tima izgleda defanzivan, ali nije baš tako, pošto dosta igrača može da igra na nekoliko pozicija. Nadamo se, takodje, da u Holandiji nećemo morati mnogo da se branimo", rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Srbija će u prvoj fazi takmičenja na Evropskom Prvenstvu u Najmegenu igrati u Grupi B sa Engleskom, Italijom i Češkom.

Govedarica je na konferenciji zamenio Đukića koji je trenutno u Španiji, ali je ponovio stav selektora da reprezentacija Srbije i pored dobrih nastupa na prethodna dva Evropska Prvenstva nije favorit.

"Ne osećam pritisak zbog ranijih dobrih rezultata, pošto je ovo nova ekipa. Engleska i Italija imaju zaista dobre timove, a naša grupa je mnogo jača od Grupe A. Želimo da iz drugog plana ostvarimo dobar rezultat, a manje je bitno koliko ćemo lep fudbal prikazati, pošto to nije lako na velikim takmičenjima", rekao je Govedarica.

Učesnici Grupe A su selekcije domaćina i aktuelnog šampiona Holandije, Portugala, Belgije i Izraela.

Reprezentacija Srbije će pripreme za Evropsko prvenstvo u Holandiji početi sutra, ali sa samo 12 igrača, pošto će Duško Tošić, Miloš Krasić, Boško Janković i Antonio Rukavina u subotu u Finskoj igrati za seniorsku reprezentaciju.

Još sedmorica članova Djukićeve ekipe u subotu će u Novom Sadu sa Letonijom igrati za reprezentaciju igrača rodjenih 1986. godine i kasnije u kvalifikacijama za U-21 Evropsko prvenstvo 2009. godine.

Evropsko Prvenstvo u Holandiji biće i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine. Učešće u Pekingu izboriće četiri najbolje ekipe, osim u slučaju da medju njima bude i Engleska, koja na OI igra kao Velika Britanija.

Ukoliko Englezi budu medju prve dve ekipe u Grupi A baraž za plasman na OI igraće dve trećeplasirane ekipe iz prve faze takmičenja na EP.

Sastav srpske reprezentacije za EP u Holandiji:

golmani: Damir Kahriman (Vojvodina), Igor Stefanović (Zemun), Aleksandar Kešić (Mladost Apatin);

odbrambeni igrači: Nemanja Rnić i Antonio Rukavina (Partizan), Duško Tošić (Sošo), Gojko Kačar i Nikola Petković (Vojvodina), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Dušan Basta (Crvena zvezda), Slobodan Rajković i Aleksandar Kolarov (OFK Beograd) i Zoran Tošić (Banat);

sredina terena: Stefan Babović (OFK Beograd), Predrag Pavlović (Napredak), Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Milan Smiljanić (Partizan), Nikola Drinčić (Amkar), Đorđe Ivelja (OFK Beograd);

napadači: Miloš Krasić (CSKA Moskva), Đorđe Rakić (OFK Beograd), Dragan Mrđa (Lirs), Boško Janković (Majorka).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve