Dešamp napustio Juventus

Miloš TodorovićIzvor: B92, eurosport Italija, Francuska
Podeli

Didije Dešamp podneo je ostavku na mesto trenera Juventusa, objavila je italijanska TV Skaj Italija. Iz kluba nije bilo nikakvog zvaničnog obaveštenja niti komentara. Francuz je vratio Juventus u Seriju A, posle sezone provedene u Seriji B u koju je klub bio izbačen zbog učešća u skandalu oko nameštanja utakmica.

Dešamp, koji je nedavno izjavio kako želi da trenira klub u prvoj ligi, razgovarao je sa zvaničnicima Juventusa.

Torinski klub je zvanično podržao Dešampa, ali mediji su redovno povezivali druge trenere sa pozicijom prvog trenera Juventusa, među kojima je bio i bivši trener Marčelo Lipi.

Skaj je naveo kako će Dešamp biti na klupi i na utakmici u kojoj Juventus dočekuje Mantovu i gde će jedan poen biti dovoljan da se obezbedi titula šampiona Serije B.

Juventus je osigurao povratak u Seriju A u prethodnom kolu, a sezonu je počeo sa minus devet bodova.

Dešamp, koji je kao igrač Juventusa osvojio Ligu Šampiona 1996. praktično je molio zvaničnike kluba da ga promovišu u trenera u julu prošle godine, kada je Fabio Kapelo napustio klub i otišao u Real Madrid nakon što je Juventus izbačen u Seriju B.

Iako je par velikih imena napustilo klub, uključujući i kapitena Italije Fabija Kanavara, Dešamp je ubedio igrače kao što su Đanluiđi Bufon i David Trezege da ostanu i odigraju jednu sezonu u Seriji B.

Pored povratka Juventusa u Seriju A, Dešamp je vodio Monako do finala Lige Šampiona 2004.

Čak i pre svoje ostavke, Dešamp je bio povezivan sa preuzimanjem Liona, a to mesto je ostalo upražnjeno pošto je Žerar Ulije napustio taj klub u petak.