Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.05.2007.

00:05

Pirs nije više trener M.Sitija

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

Čelnici engleskog Premijerligaša, Mančester Sitija, doneli su odluku da prekinu saradnju sa dojučerašnjim trenerom Stjuartom Pirsom. Popularni "Psycho", sada će imati dovoljno vremena da se posveti radu u U-21 selekciji, koju od 10. do 23. juna očekuje Evropsko prvenstvo u Holandiji.

Mančester Siti je sezonu završio na 14. mestu, izgubivši u poslednjem kolu od Totenhema sa 2:1. Izvršni direktor kluba Alister Mekintoš, saopštio je odluku Upravnog odbora, kako se isti "zahvaljuje na saradnji Stjuartu Pirsu, kao i na njegovom vrednom radu i energiji, koju je uložio u klub".

45-godišnji Pirs, na klupi Mančester Sitija proveo je nešto više od dve godine, a februara 2007. preuzeo je i nacionalni tim U-21. Za englesku fudbalsku reprezentaciju odigrao je 78 utakmica. Ostao je, između ostalog, upamćen po tome što je juna 1996. tokom EP u Engleskoj, zajedno sa Garetom Sautgejtom, na bini u Finsberi Parku, najavio povratnički koncert Sex Pistols-a, nakon čega su Džoni Roten i ekipa krenuli da "praše" "Bodies".

Inače, U-21 selekcija Engleske, nalazi se u grupi sa Srbijom, Češkom i Italijom, na EP u Holandiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve