Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.05.2007.

14:08

Kome će pripasti prvi kup Srbije?

Izvor: VI

Autor: VI

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine u utorak od 20 i 15 sastaju se u finalu LAV kupa Srbije. Igrači i treneri obe ekipe koje su po opštem mišljenju igrale najbolje ovog proleća, izjavili su da očekuju trijumf u ovom duelu. U predigri sa mnogo manjom težinom Crvena zvezda je savladala u prvenstvenom meču u petak novosadjane sa 4:2. Zbog parnih kartona i povrede u tom meču, u finalu neće igrati Trajković i Nastić.

Vojvodina, nikada nije osvojila kup, ali nije savladala ni Crvenu zvezdu, iako se sa njom sastajala 14 puta. Crvenoj zvezdi će ovo biti 33.finale i pokušaj osvajanja 22. trofeja.

Za razliku od ostalih utakmica, kada su se posle 90 minuta u slučaju nerešenog rezultata, odmah pucali penali, u finalu, ako ne bude pobednika, igraće se dva produžetka od po 15 minuta, a posle toga šutiraće se penali.

Zajednička konferencija za novinare održana je u ponedeljak u Beogradu.

Prvi se novinarima obratio trener Vojvodine Milovan Rajevac, kome pripadaju velike zasluge za "budjenje" novosadskog tima : "Velika je čast učestvovati u finalu prvog srpskog Kupa, ali i velika obaveza pošto će nam protivnik biti šampionska ekipa Crvene zvezde. Daćemo sve od sebe kako bismo mogli sledeće sezone da igramo u dresovima sa prišivenom zvezdicom koja označava osvajača Kupa. Dobre igre u prolećnom delu sezone daju nam pravo da se nadamo tome", dodao je Rajevac.

Trener Crvene zvezde Crvene zvezde Boško Djurovski:

"Sastaće se dve ekipe, koje su, po mom mišljenju, ove sezone pružale najbolje partije. Verujem, ipak, da Zvezda ima kvalitetniji tim. Drago mi je i velika nam je čast što smo prvi učesnici finala kupa Srbije. Biće to vrlo neizvesna utakmica, ja očekujem i vrlo kvalitetna, ali takodje očekujem da još jednom pokažemo da smo bolji tim", rekao je  Djurovski. 

Kapiten Vojvodine Nino Pekarić se ne boji tradicije u mečevima sa crveno-belima iz Beograda, koja nikako nije na strani njegovog tima (14 poraza u kupu, 1997.godine u finalu):

"Tradicija je tu da se ruši. Ovo je sada nova država, novo takmičenja i pokušaćemo da tradiciju preokrenemo na našu stranu", rekao je Pekarić.

Crveno-beli imaju takodje jak motiv, iako se radi o klubu sa brojnim trofejima. Iako su u jednoj čudnoj sezoni ispunjenoj usponima i padovima, već došli do titule, ova generacija fudbaleria Crvene zvezde može po nečemu da bude prva u istoriji trofejnog kluba – prva koja je odbranila "duplu krunu":

"Vojvodina je odlična ekipa, ali smo mi spremni za finale, znamo da neće biti lako, ali zna se i koji su naši ciljevi" rekao je kapiten Zvezde, Dejan Milovanović.

Utakmica izmedju Vojvodine i Crvene zvezde počeće u 20.15, pobedniku takmičenja pripašće novčana nagrada od 81.000 evra, ali i novi trofej Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve