Nova vest
Fudbal

Subota, 05.05.2007.

23:26

Barsa pobedila u San Sebastijanu

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Barselone pobedili su Sosijedad na "Anoeti" 2:0, u 33. kolu španske Primere. Barsa je tako, bar na jedan dan, pobegla drugoplasiranoj Sevilji četiri boda. U drugoj utakmici 33. kola u subotu Valensija je na "Riasoru" pobedila Deportivo 2:1 i učvrstila se na četvrtoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Barsa je do očekivane pobede u San Sebastijanu došla tek u drugom delu utakmice. Ćavi je već u 5. minutu nakon dobre akcije Mesija i Van Bronhorsta postigao gol, koji je ipak poništen zbog sumnjive ofsajd pozicije.

Darko Kovačević, koji je ceo meč proveo na terenu, u 21. minutu je pokušao da udarcem po zemlji donese prednost Sosijedadu, ali je Valdes dobro intervenisao.

Ronaldinjo je u 28. minutu fenomenalno odigrao za Ćavija, koji je imao odličnu priliku za gol, ali je golman Sosijedada Bravo dobro intervenisao i izbacio loptu u korner, pa je do kraja prvog dela ostalo 0:0.

Katalonci do vođstva dolaze u 47. minutu. Ronaldinjo je ubacio loptu u prazan prostor, svi su mislili da ona ide Etou koji je bio u ofsajdu, ali se iz pozadine ubacio Iniesta, i obišao golmana Sosijedada za 1:0.

U nastavku je Barsa igrala mnogo opuštenije, a do 2:0 je vrlo lako mogla u 56. minutu kada je Eto bio u gol šansi, ali je golman Bravo fenomenalno intervenisao.

Mesi i Ronaldinjo sa jedne, i Savio sa druge strane su u narednih pola sata imali najizglednije situacije za gol, koji je postignut dva minut pre kraja utakmice. Ronaldinjo je fenomenalno proigrao Etoa, koji ovoga puta ne greši, i postavlja konačnih 2:0.

Barsa je prva sa 65 bodova, a Sosijedad ja pretposlednji sa 27.

Valensija je zabeležila veoma važnu pobedu u La Korunji. Hugo Vijana je u 39. minutu doneo vođstvo "slepim miševima" nakon velike gužve u kaznenom prostoru Depora.

Domaći su do poravnanja došli u 67. minutu kada je Serhio dobro izveo prekid sa desne strane, a Taborda je nakon jednog odbitka postigao gol.

Gosti su do pobedonosnog gola stigli u 74. minutu, kada je nakon kontra napada i sjajne pas igre Angula i Vilje strelac bio odlični David Silva.

Valensija je četvrta sa 59 bodova, a Deportivo je 11. sa 43.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve