Nova vest
Fudbal

Subota, 05.05.2007.

20:51

Zvezdi 25. titula u Humskoj

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije. Zvezda je u 130. večitom derbiju kao gost pobedila Partizan rezultatom 2:1, pa tri kola pre kraja ima 13 bodova više od večitog rivala. Golove za jubilarnu 25. titulu "crveno-belih" postigli su Igor Burzanović u 20. i Nenad Milijaš u 66. minutu iz penala. Jedini strelac za Partizan bio je Antonio Rukavina u 49. minutu. 130. derbi na tribinama stadiona Partizana pratilo 12 ipo hiljada ljudi među kojima su specijalni gosti bili maturanti sa Kosova.

"Crno beli" su bolje otvorili utakmicu i prvu šansu su imali u 13. minutu kada je Maletić nakon odbitka šutira sa desne strane iz dobre pozicije, ali pored desne stative Ranđelovića. Dva minuta kasnije Rukavina je iz slične pozicije sa desne strane šutirao sa istim epilogom.

Zvezda promašaje Partizana koristi već u 19. minutu. Anđelković je odlično prošao po levoj strani i centrirao, golman Partizana Asprogenis je katastrofalno intervenisao u pokušaju da uhvati loptu, a na pravom mestu se našao Burzanović i smestio loptu u prazan gol za 1:0. Zvezda je već u sledećem napadu imala sjajnu priliku za 2:0. Koroman je fenomenalnim dodavanjem petom do Trajkovića izbacio dva defanzivca Partizana, Trajković je pokušao da proigra Purovića na petercu, koji je ipak izblokiran pa je ostalo 1:0.

U 33. minutu Milijaš je odlično odigrao za Anđelkovića u prostor, ovaj je centrirao za Purovića čiji šut ipak prolazi pored desne stative Asprogenisa u gol aut. Samo minut kasnije, do tada odlični Anđelković je u jednom duelu povredio ruku pa ga je tri minuta kasnije Bajalica zamenio, a Basta je pomeren na levog beka. Do kraja prvog dela nije bilo izglednijih prilika, pa je Zvezda na odmor otišla sa minimalnim vođstvom.

Partizan drugi deo počinje mnogo agilnije što se i isplatilo već u 50. minutu, kada je Antonio Rukavina na jednu odbijenu loptu natrčao i dobrim udarcem sa oko 20 metara pogodio desni ugao Ranđelovića za 1:1. U narednih par minuta "crno-beli" su u par navrata ugrozili gol Zvezde, ali bez prave prilike.

Zvezda je do 2:1 mogla u 53. minutu. Purović i Burzanović su dobro kombinovali na sredini terena, Purović je izašao sam ispred Asprogenisa, ali je izblokiran pa je Zvezda dobila samo korner. U 60. minutu Boško Đurovski je izvršio i drugu izmenu kada je neprimetnog Purovića zamenio Dušan Đokić.

"Crveno beli" su do drugog gola došli u 65. minutu. Milijaš je u kaznenom prostoru Partizana fintom naterao Smiljanića da ga obori, a sudija Jeknić je pokazao na belu tačku. Bivši igrač Zemuna je i preuzeo odgovornost izvođenja najstrože kazne, i poslao Asprogenisa u pogrešnu stranu za 2:1.

Trener Partizana Miroslav Đukić je prvu izmenu izvršio tek u 70. minutu kada je Đorđa Lazića zamenio Nebojša Marinković, a šest minuta kasnije je kapitena Smiljanića zamenio Bosančić. Zvezda se u nastavku, zadovoljna rezultatom, povukla pa je igračima Partizana bilo znatno teže da stvore šansu za gol. Poslednja prilika na utakmici viđena je u 88. minutu.

Trajković je odličnim dodavanjem izbacio Đokića u prostor, ovaj izlazi sam ispred Asprogenisa, ali je golman Partizana uspešniji, pa je do kraja ostalo 2:1 za goste uz veliko slavlje navijača na severnoj tribini.

Sastavi:

Partizan: Asprogenis, Rukavina, Bajić, Lazetić, Mihajlov, Lazić (od 70. Marinković), Smiljanić (od 76. Bosančić), Maletić, Jovetić, Gulan, Obradović.

Crvena Zvezda: Ranđelović, Anđelković (od 37. Bajalica), Trajković, Milijaš, Koroman, Burzanović, Tutorić, Purović (od 60. Đokić), Gaj, Basta, Kastiljo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

294 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve