Nova vest
Fudbal

Subota, 05.05.2007.

14:55

Nova kazna za Vengera

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbalski savez Engleske kaznio je u petak trenera Arsenala Arsena Vengera sa 2.500 funti zbog vređanja linijskog sudije posle finalne utakmice domaćeg Liga-kupa, u kojoj su "tobdžije" izgubile od gradskog rivala Čelsija sa 2:1. Prethodno, FA je kaznio ova dva kluba sa 100.000 funti zbog nesportskog ponašanja, odnosno masovne tuče igrača tokom sudijske nadoknade, posle koje su isključeni glavni akteri sukoba - Adebajor i Kolo Ture (Arsenal) i Džon Obi Mikel (Čelsi).

Osim toga, Arsenalov "štoper" Emanuel Ebu optužen je za nasilničko ponašanje, pošto je, za vreme tuče, udario Veja Bridža. Sva četvorica su suspendovani na po tri utakmice.

Venger je, posle utakmice, optužio linijskog sudiju Hauarda Veba da je slagao da je Emanuel Adebajor udario Frenka Lamparda, zbog čega je igrač Arsenala dobio crveni karton. Naime, Lampard je kasnije izjavio da ga niko nije udario.

Šefu stručnog štaba Arsenala to je treća kazna ove sezone, a ukupno je morao da izdvoji 15.000 funti za brojne kazne. Naime, u on je u aprilu bio kažnjen, takodje sa 2.500 funti, zbog nesportskog  ponašanja za vreme utakmice sa ekipom Portsmuta (2:2), odigrane 16. decembra. Pre toga,Venger je kažnjen sa 10.000 funti zbog sukoba sa trenerom Vest Hema Alanom Pardjuom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve