Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.04.2007.

18:42

Inter na +20

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Inter je povećao svoju prednost na vrhu Serije na praktično nedostižnih 20 poena pobedom nad Parmom od 2:0 na San Siru. Maksvel i Krespo su bili strelci za Inter koji je iskoristio remi Rome sa Milanom da još više učvrsti svoje vođstvo.

Parma tokom utakmice nije predstavljala pretnju za Inter, ali je i odolevala sve do 55. minuta kada se Maksvel probio po levoj strani i posle duplog pasa sa Krespom jakim udarcem ’zakucao’ loptu u mrežu.

Krespo je postavio konačan rezultat 15 minuta kasnije na asistenciju svog saigrača iz napada Adrijana.

Interu je preostalo da pobedi još samo tri puta da bi i matematički obezbedio titulu, što deluje kao laka meta za tim koji je pobedio u 25 od 29 ligaških mečeva ove sezone.

Empoli se popeo na peto mesto posle ubedljive pobede nad Askolijem od 4:1, koji je u drugom poluvremenu ostao bez Marka Delvekija koji je dobio crveni karton.

Palermo je remizirao sa Torinom 0:0 i time je sebi još više zakomplikovao borbu za četvrto mesto. Torinu je to bio šesti remi u poslednjih sedam mečeva.

Livorno je uz pomoć Kristijana Lukarelija koji je postigao het-trik pobedio Kataniju sa 4:1 i time se učvrstio na sredini tabele.

Utakmica između Atalante i Fiorentine je završena nerešeno 2:2 i Fiorentina se trenutno nalazi na sedmom mestu i ima 6 bodova manje od mesta koje je vodi u Kup UEFA.

Kjevo i Sampdorija su remizirali 1:1, a Kaljari je bio siguran protiv Mesine 2:0 i pobedom se malo udaljio od zone ispadanja.

Rimski Lacio je zabeležio i sedmi trijumf u nizu u Seriji A. "Nebesko plavi" su ovoga puta bili bolji od Udinezea na gostovanju 4:2. golove za Lacio postigli su Stendardo u 18. Mauri u 49. Behrami u 51. i Roki u 59. minutu iz penala, a za Udineze Di Natale u 58. takođe iz penala i Vićenco Jakinta u poslednjem minutu susreta. Lacio je treći sa 52 boda, dok je poražena ekipa Udinezea na 9. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve