Nova vest
Fudbal

Subota, 17.03.2007.

19:33

Pobede Čelsija i Man. Junajteda

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Fudbaleri Mančester Junajteda i Čelsija zabeležili su nove pobede u 30. kolu engleske Premijer lige. Junajted je bio ubedljiv protiv Boltona 4:1, dok je Čelsi pobedio Šefild Junajted 3:0. U ostalim utakmicama Totenhem je pobedio Votford 3:1, Mančester Siti je bio bolji na gostovanju Midlzbrou na Riversajdu 2:0, dok je Vest Hem pobedio Blekburn na Ivud parku 2:1.

Ekipa Aleksa Fergusona zabeležila je i šestu pobedu u nizu u Premijer ligi, ovoga puta je na Old Trafordu pao Bolton. Junajted je sav posao završio za 25 minuta. Park je u 14. minutu doveo Junajted do vođstva nakon asistencije Ronalda, a samo tri minuta kasnije bilo je 2:0. Ponovo je Ronaldo bio asistent, a egzekutor je ovoga puta bio Vejn Runi. U 25. minutu Ronaldo sa ivice kaznenog prostora šutira levom nogom, Jaskelainen brani, ali na loptu natrčava Park i povećava vođstvo na 3:0.

Do kraja meča Runi je u 74. minutu svojim drugim golom povećao na 4:0 nakon asistencije Smita, da bi Bolton počasni pogodak postigao tri minuta pre kraja nakon penala koji je skrivio Vidić, a siguran sa bele tačke bio je Gari Spid. Mačester osam kola pre kraja ima 75 bodova, šest viša od Čelsija, dok je Bolton peti sa 47 bodova.

Čelsi je održao korak za vodećim Mančeserom. Izabranici Žozea Murinja su prema očekivanjima lako izašli na kraj sa Šefild Junajtedom. Ševčenko je već u 4. minutu načeo mrežu Šefilda nakon sjajnog poluvoleja. U 17. minutu Ševčenko je na centaršua Rajt-Filipsa prosledio loptu do Kalua koji povećava na 2:0. Konačnih 3:0 postavlja Mihael Balak u 58. minutu nakon dobro izvedenog prekida Rajt-Filipsa. Čelsi je takođe kao i Mančester u seriji od šest pobeda u nizu u Premijeru i ima 69 bodova, dok je Šefild 17. sa 31 bodom, sedam više od zone ispadanja.

Totenhem je u seriji od četiri pobede u Premijer ligi. Izabranici Martina Jola su u 30. kolu bili bolji od Votforda 3:0. Dženas je četiri minuta pred kraj poluvremena doveo domaćina do prednosti nakon odličnog centaršuta Čimbonde. Do 2:0 Totenham dolazi na neobičan način. Golman „pevaca“ Pol Robinson(na slici dole) izveo je slobodan udarac sa svoje polovine, lopta je odskočila ispred golmana Votforda Fostera, preskočila ga i završila u mreži. Do kraja je Hosam Gali u 85. minutu povećao na 3:0, da bi Votford jedini gol postigao u poslednjem minutu, a strelac je bio Henderson. Totenhem je trenutno šesti sa 45 bodova, dok je Votford pretposlednji sa 20 osvojenih bodova.

Mančester Siti je zabeležio prvi trijumf u istoriji Premijer lige na Riversajdu. Silvan Distan je „građane“ doveo u vođstvo u 61. minutu, a Belgijanac Emil Mpenza je u 74. minutu postavio konačan rezultat. Siti je sada 15. u ligi sa 33 boda, a Midlzbro je 12. sa tri boda više.

Fudbaleri Vest Hema pobedili su Blekburn na Ivud parku 2:1, i tako nastavili grčevitu borbu za opstanak u Premijer ligi. Blekburn je do prednosti došao u 47. minutu, a strelac je bio Kristofer Samba. Karlos Tevez poravnava u 72. minutu iz penala koji je sam iznudio, a potpuni preokret desio se samo tri minuta kasnije a gol je posle velike gužve u kaznenom prostoru postigao Bobi Zamora. Vest Hem je sada pretposlednji sa 23 boda, dok je Blekburn 10. sa 40 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve