Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2007.

17:57

Domenek: "Vengeru, dosadan si!"

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Rejmon Domenek izjavio je danas da su mu dosadile kritike trenera londonskog Arsenala Arsena Vengera.

"Gospodin Venger je zaista počeo da mi dosađuje", rekao je Domenek na konferenciji za novinare u Parizu na kojoj je predstavio sastav tima za duel s Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine i prijateljski susret sa Austrijom.

Venger je nedavno kritikovao Domeneka i ocenio da je razlog loše forme kapitena Arsenala Tijerija Anrija taj što prečesto igra za reprezentaciju Francuske.

Trenera Arsenala je posebno naljutila Domenekova odluka da Anrija uvrsti u sastav za prijateljsku utakmici sa Bosnom i Hercegovinom prošlog avgusta.

"Venger ne zna sve i nije jedini koji ima pravo da postoji u fudbalu. Čak je i Mišel Platini primetio da su Vengerove opaske glupe. On tvrdi da je utakmica u avgustu prouzrokovala povredu igrača u martu, a Anti je tri dana posle svakog nastupa za Francusku igrao i za Arsenal", rekao je Domenek.

Anri je ranije ovog meseca povredio stomačne i mišiće prepona zbog čegae neće igrati do kraja sezone. On je ove sezone već imao dosta različitih povreda, ali je svaki put bio u timu francuske reprezentacije.

"Savest nam je čista, jer nikada nismo igrače izlagali riziku", dodao je Domenek, koga je prošle godine trener Čelsija Žoze Murinjo optužio da se prema fudbaleru sredine terena Klodu Makeleleu ponašao "kao prema robu".

Domenek je u tim za utakmice sa Litvanijom i Austrijom uvrstio četiri debitanta - Abua Dijabija iz Arsenala, Lasana Dijaru iz Čelsija, Samira Nasrija iz Olimpika i napadača Monaka Frederika Pikjona.

Francuzi će Litvaniji gostovati 24. marta u Kaunasu, a četiri dana kasnije će u Parizu ugostiti Austriju, ali će obe utakmice igrati bez povređenih napadača Anrija, Luja Sahe i Franka Riberija, kao i bez fudbalera sredine terena i kapitena Patrika Vijere.

Domenek je, takođe, sa spiska izostavio napadača Juventusa Davida Trezegea, a šansu je pružio 19-godišnjem Karimu Kenzemi iz Olimpika iz Liona.

Sastav Francuske za duele sa Litvanijom i Austrijom:

Golmani: Gregogi Kupe (Olimpik Lion), Mikael Landro (Pari Sen Žermen).

Odbrambeni fudbaleri: Lilijan Tiram (Barselona), Vilijam Galas (Arsenal), Vili Sanjol (Bajern Minhen), Erik Abidal, Sebastjen Skjasi, Fransosa Klerk (svi iz Olimpika iz Liona), Žilijen Eskude (Sevilja), Filip Mekses (Roma).

Fudbaleri sredine terena: Lasana Dijara, Klod Makelele (Čelsi), Rio Mavuba (Bordo), Žeremi Tulalan (Olimpik Lion), Abu Dijabi (Arsenal), Samir Nasri (Olimpik Marselj).

Napadači: Đibril Sise (Olimpik Marselj), Nikolas Anjelka (Bolton), Karim Benzema, Sidni Govu, Floren Maluda, Silvan Viltor (Olimpik Lion), Frederik Pikjon (Monako).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve