Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2007.

17:09

UEFA remeti pripreme mladih

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se 2009. godine igrati u Švedskoj, počeće već u junu duelom sa Letonijom.

Mladi "orlovi" će Letoniju ugostiti 2. ili 3. juna, iako se tome protivio Fudbalski savez Srbije koji, međutim, nije uspeo da se sa ostalim učesnicima Osme kvalifikacione grupe dogovori o terminima odigravanja utakmica.

FSS je želeo da bude slobodan u prva dva kola, pošto će 10. juna početi Evropsko prvenstvo u Holandiji. Molbu FSS, međutim, prihvatio je samo Fudbalski savez Mađarske, pa su termini odigravanja utakmica odlučeni žrebom UEFA.

Posebno nezadovoljan odlukom UEFA bio je selektor mlade srpske reprezentacije Miroslav Đukić, koji je planirao da pripreme za Evropsko prvenstvo u Holandiji počne 30. maja.

"Nameravali smo da igračimo damo četiri slobodna dana kako bi se odmorili od klupskih obaveza, ali sada ćemo morati da se prilagodimo novim uslovima. Nije mi jasna logika UEFA, čiji bi cilj trebalo da bude da igrači u Holandiju dođu što spremniji", rekao je Đukić.

Funkciju selektora mlade srpske reprezentacije posle Evropskog prvenstva u Holandiji preuzeće Slobodan Krčmarević.

Srbija će, posle Letonije, 8. ili 9. septembra dočekati i Belorusiju, a 11. ili 12. istog meseca gostovaće Mađarskoj.

Gosti Srbije će 13. ili 14. oktobra biti mladi reprezentativci San Marina, a "orlovi" će potom gostovati Letoniji (16. ili 17. oktobar) i Belorusiji (20. ili 21. novembar).

Poslednje dve utakmice kvalifikacija Srbija će odigrati sledeće godine - 6. ili 7. septembra će dočekati Mađare, a 9. ili 10. istog meseca gostovaće San Marinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve