Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.03.2007.

16:50

Kristijano Ronaldo prioritet Reala

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Uprava madridskog Reala navodno je uverena da će na kraju sezone uspeti da ekipu pojača portugalskim fudbalerom Kristijanom Ronaldom, koji trenutno nastupa za Mančester Junajted.

Sportski dnevnik Marka objavio je u četvrtak tekst pod naslovom "Ovaj će sigurno podići 'Bernabeu' na noge" u kome je naveo da je predsednik Reala Ramon Kalderom dovođenje Ronalda u Madrid postavio kao "apsolutni prioritet", iako će ga taj transfer "koštati čitavo bogatstvo".

Sportski direktor Reala Predrag Mijatović i direktor marketinga Hose Anhel Sančes navodno su Kalderonu preneli ocenu da bi transfer Ronalda bio isplativ, iako bi za usluge Portugalca madridski klub morao da izdvoji veliku sumu novca.

Marka je navela da Ronaldo želi da napusti Mančester, kako bi igrao što bliže kući. List je ocenio i da bi Portugalac bio odlična zamena za Dejvida Bekama, koji će u avgustu napustiti Madrid i karijeru nastaviti u Los Anđeles Galaksiju.

Izvršni direktor Mančester Junajteda Dejvid Gil, međutim, nedavno je izjavio da 22-godišnji Ronaldo želi da ostane u tom klubu.

Mančester je prošle nedelje počeo da pregovara sa Ronaldom o produženju ugovora po kome bi portugalski reprezentativac u redovima "crvenih đavola" ostao do 2012. godine i bio najplaćeniji igrač kluba.

Sam Ronaldo je u izjavi za portugalski radio rekao da namerava da ostane u Mančesteru, iako bi jednog dana voleo da zaigra i u Španiji.

Ronaldo ove sezone igra fantastično i sa 16 postignutih golova najbolji je strelac Mančestera, koji je na prvom mestu Premijer lige. Mančester je, takođe, i dalje u konkurenciji za osvajanje Lige Šampiona i FA Kupa.

Real je, sa druge strane, već eliminisan iz Lige Šampiona i španskog Kupa, pa će u nastavku sezone moći da se bori samo za titulu nacionalnog prvaka.

Madriđani su 12 kola pre kraja Primere na četvrtom mestu sa pet bodova zaostatka za vodećom Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve