Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.02.2007.

23:41

Pobeda Barse, remi Valensije

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

U poslednje dve utakmice 24. kola španske Primere Barselona je lako izašla na kraj sa Bilbaoom 3:0, a Valensija je odigrala nerešeno na gostovanju Himnastiku u Taragoni 1:1.

Nakon poraza od Liverpula u Ligi šampiona, Barsa je uspela da se digne i nastavi put ka trećoj uzastopnoj tituli. Domaćin je poveo u 23. minutu, kada je nakon centaršuta Žilija Amorebita u panici poslao loptu u sopstvenu mrežu. Sedam minuta nakon toga već je bilo 2:0, nakon maestralne akcije Ronaldinja i povratnika u ekipu Samjuela Etoa, Ćavi je sa dvadesetak metara sjajnim udarcem savladao Aranzubiju.

Barsa je sav posao završila u 41. minutu, a strelac je Samjuel Eto nakon odličnog proigravanja Ronaldinja. Etoa je u 67. minutu zamenio Leo Mesi, a navijači su Kamerunca ovacijama ispratili sa terena. Do kraja meča je i Ronaldinjo u nekoliko navrata pokušao da se upiše u strelce, ali je Aranzubija utakmicu završio sa samo tri gola u svojoj mreži. Barsa je prva u Primeri, sa dva boda ispred Sevilje, dok je Bilbao 18, sa 25 bodova.

Valensija nije uspela da odnese tri boda iz Taragone. „Slepi miševi“ su tokom prvog poluvremena utakmice bili dosta bolji, ali je taj deo igre ipak obeležen sa šest javnih opomena.  Gosti do prednosti dolaze u 63. minutu, a strelac je nakon kornera i velike gužve u kaznenom prostoru Himnastika bio Hoakin. Domaćin tada kreće na sve ili ništa, i do boda stiže u 92. minutu, kada je nakon odličnog centaršuta Portilja sa leve strane strelac bio Ruben Kastro. Valensija deli treće mesto sa Realom i ima 43 boda, dok je Himnastik već prežaljen na dnu tabele, sa samo 14 osvojenih bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve