Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.02.2007.

11:56

Dupli Primera program na TVB92

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

U nedelju gledaoci televizije B92 imaće priliku da uživaju u duplom Primera programu. U 19 časova počinje direktan prenos meča Himnastik-Valensija sa stadiona Nou Estadi, dok je od 23.30 snimak duela Barselona-Atletik Bilbao.

Himnastik na svom terenu ne prikazuje ove godine najbolje rezultate. Od četiri poslednje utakmice igrači tog tima izgubili su tri, a poslednji bod osvojili su pre tri nedelje u Vigu. U prethodne dve runde Himnastik je izgubio od Rasing Santandera i Osasune i "zalepio" se za dno tabele Primere, bez većih izgleda da sačuva prvoligaški status i naredne sezone.

Valensija je na drugoj strani četvrta i bori se ne samo za plasman u Ligu šampiona, već i za šampionsku titulu, jer za vodećim tandemom Barselona-Sevilja zaostaje samo četiri boda. Tim je ove nedelje izvukao pozitivan rezultat protiv Intera (2:2) u Ligi šampiona, dok u Primeri na prethodna dva gostovanja Hetafeu i Betisu gubio.

Trener Barselone Frenk Rajkard vraća u sastav centarfora Samjuela Etoa na duelu protiv Atletik Bilbaoa. Kamerunac je propustio mečeve protiv Valensije i Liverpula, a duel na Nou Kampu verovatno će početi na klupi. Eto se vratio na teren na utakmici protiv Osasune posle oporavka od povrede kolena, da bi u narednoj rundi odbio da uđe u igru protiv Rasinga.

"Eto mi je rekao posle poslednjeg treninga da se spreman za igru. To znači da je spreman da pomogne timu i zbog toga se vraća u tim", rekao je Rajkard.

U duelu protiv Atletika, Katalonci moraju da pobede. Pre nekoliko dana Barselona je kod kuće izgubila od Liverpula, a ekipa nije prikazala prepoznatljivu igru.

Baskijci u Barselonu stižu sa željom da pobegnu iz opasne zone, jer imaju isti broj bodova kao i 18. plasirana Selta.

"Oni su evropski prvaci i sigurno da će biti željni dokazivanja posle dva vezana poraza. Biće ovo težak meč. Mi smo autsajderi i daćemo sve od sebe da zabeležimo pozitivan rezultat", rekao je trener Atletika Hose Marija Esnal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve