Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.02.2007.

16:25

Klemente: "Bitan je pristup"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak je počela trodnevne pripreme u Kovilovu, a selektor Havijer Klemente rekao je da će one biti značajne jer se ekipa okupila prvi put posle tri meseca.

"Poslednji put smo u najjačem sastavu igrali u novembru sa Norveškom, a kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2008. godine nastavljaju se u martu. Bilo bi zaista previše da se ne vidimo pet meseci", rekao je Klemente.

Španski trener je dodao da nije prestao da računa na neke fudbalere koji su igrali za reprezentaciju, a nisu pozvani na mini pripreme u Kovilovu, kao što su Saša Ilić, Danijel Ljuboja i Mateja Kežman.

"Mogu na pripreme da pozovem i 34 igrača, ali ne mogu sa njima dobro da radim. Ne možemo da igramo kvalifikacije sa 18 igrača. Srbija ionako nema 70 vrhunskih igrača i sigurno ne želim da dodatno smanjim broj fudbalera koji konkurišu za mesto u 'A' timu. Osim toga, pristup je mnogo bitniji od toga ko je u timu. Moramo igračima da usadimo želju da igraju za reprezentaciju. Meni se sviđa kada se neko naljuti što nije u timu. Stalni članovi ekipe se opuste ako se sastav ne menja", kaže 56-godišnji stručnjak.

Selektor srpske reprezentacije je upoznat sa činjenicom da neki fudbaleri, poput Marka Baše, nezadovoljni neigranjem u nacionalnom timu najavljuju da će ubuduće nastupati za Crnu Goru.

"To su lični problemi igrača koje ne kogu da rešim. Njihovo je pravo da igraju za koga žele, a ja mogu samo da kažem da pratimo njihove partije. Pomenuli ste Bašu, on je veliki igrač“, objasnio je Klemente.

Na pripreme su pozvani i kapiten Crvene Zvezde Dejana Milovanović i napadač OFK Beograda Stefana Babović, koji su jedini nastup u dresu nacionalnog tima ostvarili u decembru na prijateljskoj utakmici sa Baskijom, koju je Srbija izgubila sa 0:4.

Selektor nije bio zadovoljan njihovom igrom, ali su se ponovo našli na spisku.

"Babović i Milovanović mogu bolje i zato sam ih i pozvao u tim, da ih ponovo proverim. Duel sa Baskijom je u tom trenutku bio previše za njih“, rekao je Klemente.

Srpski selektor će danas održati sastanak sa reprezentativcima na kojem će im objasniti njihove zadatke. Fudbaleri će u utorak imati trening, a u sredu će odigrati utakmicu između sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve