Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.02.2007.

13:53

Filipović selektor CG od petka?

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Crna Gora u petak dobija prvog selektora fudbalske reprezentacije u istoriji a laskavu titulu, gotovo je izvesno, poneće bivši šef struke Crvene zvezde, Boaviste, Gimaraeša i trener jugoslovenske reprezentacije, Benfike, Sampdorije i Panatinaikosa Zoran Filipović.

Ovakav ishod selektorskih izbora mogao se naslutiti još letos, kada je predsednik FSCG Dejan Savićević u nekoliko intervjua do tančina “oslikao” profil budućeg kormilara crnogorskog državnog tima.

Bilo bi najpoželjnije da selektor bude neko ko je iz Crne Gore, ima međunarodnog iskustva i nije angažovan u klubu,” govorio je Savićević. Ovakvom opisu, od svih fudbalskih stručnjaka iz Crne Gore, inače, odgovara samo nekadašnji golgeter Crvene zvezde i Benfike.

Da li će se sa Savićevićevim kriterijumima za izbor selektora složiti i ostali članovi IO FSCG, u petak od 13 časova na sastanku u hotelu “Crna Gora”, ostaje da se vidi. Minulih pet godina, na sednicama crnogorske fudbalske vlade nije odbijen nijedan predlog predsednika.

Pored izbora šefa struke A selekcije, na sastanku IO FSCG biće imenovani i selektori mlade, omladinske, kadetske i reperezentacije u malom fudbalu. Na dnevnom redu biće i razmatranje predloga liste arbitara komesara za suđenje FSCG Radojice Kruščića, te izbor novog komesara za takmičenje i dva potpredsednika Saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve