Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.02.2007.

10:50

Tanović godinu dana bez pištaljke

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Zamenik disciplinskog sudije FSS Blagoje Jakšić kaznio je subotičkog sudiju Dragomira Tanovića zbog klevete sekretara Sudijskog odbora Zdravka Jokića jednogodišnjom zabranom sudijskih aktivnosti.

Razlog je disciplinski prekršaj Subotičanina iz člana 70 Disciplinskog pravilnika. On je u sredstvima javnog informisanja klevetao sekretara Sudijskog odbora Zdravka Jokića.

Tanović ima pravo žalbe u roku od osam dana.

Kazna za prekršaj ove vrste kreće se od šest meseci do godinu, a Jakšić je odredio maksimalnu, zbog toga što se subotički arbitar nije obratio organima FSS niti je poštovao Statut naše fudbalske organizacije.

Spor je nastao oko slanja liste internacionalnih sudija FIFA. Tanović tvrdi da je Izvršni odbor sudijski organizacije na predlog Sudijskog odbora odredio i verifikovao listu na kojoj je Tanović na prvom mestu. Spor je nastao oko redosleda koji je poslat u svetsku kuću fudbala, na kojoj je ime Subotičanina pod rednim brojem pet. Tanović je optužio Jokića da je listu falsifikovao i protiv njega podneo krivičnu prijavu.

FIFA po automatizmu verifikuje prvu četvoricu sudija, koju pošalje njihova organizacija, pa je na taj način Tanović otpao sa liste internacionalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve