Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.01.2007.

23:26

Junajted i Čelsi ubedljivi

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

U sredu su odigrana četiri meča 25. kola Premijer lige, dok je meč između Evertona i Totenhema odložen zbog obaveza 'Pevaca' u Liga kupu. Čelsi je kao domaćin savladao Blekburn 3:0, a ni Mančester Junajted nije imao problema sa Votfordom - 4:0.

'Plavci' su na Stamford Bridžu poveli golom Didijea Drogbe u 6. minutu, nakon dubinske lopte Frenka Lamparda. Zatim je Ševčenko propustio nekoliko izglednih prilika, a kazna umalo da dođe u 28. i 30. minutu kada su Esijen i Rikardo Karvaljo sjajnim startovima spašavali ekipu Žozea Murinja. Pitanje pobednika rešeno je u 67. minutu - Lampard je šutirao sa 20 metara, a golman gostiju Fridel bio je nemoćan. Konačan rezultat postavlja Salomon Kalu u prvom minutu sudijske nadoknade, nakon asistencije Mihaela Balaka.  

Mančester je od samog početka bio bolji rival, a dobru igru krunisali su golom u 20. minutu meča – Solšer je povučen u šesnaeastercu, a siguran realizator najstrože kazne bio je Kristijano Ronaldo. Junajted je imao mnogo šansi, a do drugog gola došao je u 60. minutu, kada je Lojd Dojli sproveo centaršut Ričardsona u sopstvenu mrežu. Tim Aleksa Fergusona je nastavljao sa atacima, a kao nagrada došla su još dva pogotka. Henrik Larson je iskoristio prelep pâs Vejna Runija i plasirao loptu u gol u 70. minutu, u svom prvom kontaktu sa loptom. Nije prošlo ni dva minuta, a golman gostiju Ričard Li ponovo je bio savladan. U strelce se upisao Vejn Runi na asistenciju Ronalda.

Bolton i Čarlton su na Ribok Stadionu odigrali nerešeno - 1:1. Domaći su već u 5. minutu došli u vođstvo golom Pedersena, a izjednačenje je doneo Talal El Karkuri nakon centaršuta Metjua Holanda šest minuta kasnije.

Njukasl je pobedio Aston Vilu sa 3:1, a najzaslužniji za nova tri boda 'svraka' je Džejms Milner koji je postigao prvi gol u 8. minutu i asistirao Kironu Dajeru kod drugog dva minuta kasnije. Tim iz Birmingema je smanjio prednost domaćih u 26. minutu, kada je, nakon kornera za Vilu, odbrana Njukasla smušeno reagovala, što je iskoristio bivši član Votforda Ešli Jang i poslao loptu u mrežu na svom debiju za novi klub. Ekipa Martina O'Nila je imala još nekoliko prilika, a poništen je i gol Kerjua u 60. minutu. Antuan Sibierski je, pogotkom u 90. minutu, doneo ekipi Glena Redera deveti trijumf u šampionatu.

Mančester Junajted je prvi sa 60 bodova, drugoplasirani Čelsi ima šest bodova manje, a Liverpul zauzima treću poziciju sa 49 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve