Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.12.2006.

22:34

Poraz Partizana u Glazgovu - 0:1

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri Partizana završili su takmičenje u Kupu UEFA porazom u Glazgovu – 1:0.

Jedini gol za Rendžers postigao je Alan Haton, udarcem glavom u 55. minutu.

Pre utakmice bilo je poznato da Rendžers ide u šesnaestinu finala (trebao im je bod za prvo mesto u grupi), kao i da Partizan nema ni teoretske izglede za dalji plasman.

Po veoma lošem terenu, na stadionu Ajbroks, obe ekipe igrale su prilično rasterećeno i sa znatno podmlađenim postavama.

Počelo je sa dva pokušaja Nenada Mirosavljevića. Već u 8. minutu, Mirosavljević i Marinković izveli su kontranapad posle greške odbrane Rendžersa, ali je posle idealnog centaršuta Mirosavljević neshvatljivo uputio loptu glavom suprotno od gola. Sedam minuta kasnije, on je opet šutirao glavom, ali ovoga puta pored gola.

Škoti su imali sjajnu priliku u 17. minutu, kada je Gavin Re pogodio stativu. Do kraja poluvremena Partizan je prepustio inicijativu domaćinu, ali je odličnim intervencijama Asprogenis uspeo da sačuva mrežu.

Jedini gol na meču viđen je u desetom minutu drugog poluvremena – Naćo Novo je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Haton je u stilu Husrefa Musemića sa petnaest metara glavom pogodio mrežu Asprogenisa.

Prvi šut u okvir gola Partizan beleži u 60. minutu (Ivan Tomić sa 20 metara), ali finiš potpuno pripada "crno-belima".

Prvu stoprocentnu priliku propušta Ljubiša Vukelja, koji je u 80. minutu dobio idealnu povratnu loptu od Mirosavljevića, ali je sa 7 metara neometan šutirao pored stative.

U poslednjih pet minuta, Marinković je imao dve veoma dobre šanse (prvu posle lepog voleja), ali je golman Mek Gregor ostao siguran.

Rendžers takmičenje u grupi A završava sa deset bodova, kao pobednik, a u petak na žrebu rival će mu biti jedan od trećeplasiranih timova iz ove faze. Partizan je na poslednjem mestu, sa jednim bodom.

Rendžers: 22 Mek Gregor, 20 Haton (od 75. min Louing), 27 Rodriges, 19 Svenson, 26 Smit,7 Hemdani, 30 N'Diaje, 4 Bufel (od 80. min Stanže), 11 Re, 23 Šebo, 10 Novo (od 64. min Sionko)

Partizan: 1 Nikolas Asprogenis, 24 Nemanja Rnić, 12 Miloš Mihajlov, 4 Nenad Đorđević, 13 Marko Lomić, 6 Bojan Zajić, 31 Milan Smiljanić, 21 Ivan Tomić, 20 Nebojša Marinković (od 69. min. Ljubiša Vukelja), 26 Miloš Bosančić (od 67. min. Nenad Marinković), 30 Nenad Mirosavljević (od 89. min. Gulan)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve