Nova vest
Fudbal

Petak, 08.12.2006.

16:56

Vuksanović i Šoštar o FK Partizan

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

U Ministarstvu prosvete i sporta u petak je održan sastanak na kojem su ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović i direktor Uprave za sport Aleksandar Šoštar razgovarali sa rukovodstvom Fudbalskog kluba 'Partizan'.

Predstavnici FK 'Partizan' podneli su izveštaj o aktuelnoj situaciji u klubu i tom prilikom saopštili da će tokom decembra biti održana skupština na kojoj će biti izvršene, kako se navodi u saopštenju ministarstva, "određene kadrovske promene".

Vuksanović i Šoštar objasnili su sagovornicima da "prema zakonskim propisima Ministarstvo prosvete i sporta komunicira sa sportskim savezima, a da država nema ovlašćenja da se direktno meša u rad udruženja građana koje predstavljaju sportski klubovi."

Međutim, navodi se u saopštenju, "s obzirom da je FK 'Partizan' jedna od sportskih institucija od nacionalnog značaja, Vuksanović i Šoštar izrazili su zahtev i očekivanje da se atmosfera u klubu što pre normalizuje."

Istovremeno su istakli da je "u demokratskim društvima nedopustivo vređanje i pozivanje na linč sportista i sportskih funkcionera. Takvo anticivilizacijsko ponašanje ne može da toleriše ni jedna država u svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve