Nova vest
Fudbal

Petak, 03.11.2006.

12:28

Abel Ksavijer u Borou?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Portugalski odbrambeni fudbaler Abel Ksavijer mogao bi da, pošto je odslužio suspenziju zbog dopingovanja, uskoro potpiše ugovor sa engleskim Midlsbrom.
Ksavijer je, i pre nego što je oktobra prošle godine utvrđeno da se dopingovao, nastupao za Midlsbro, koji je u januaru prekinuo saradnju s Portugalcem.

"Abel svake nedelje jača i igra na poziciji na kojoj nam treba pojačanje. Njegovo iskustvo i entuzijazam bili su pravi plus za ekipu. On je popularan među igračima i ima šta da pokaže", rekao je trener Midlsbroa Geret Sautgejt za klupski sajt.

Ksavijer je u Midlsbro stigao iz Rome u avgustu prošle godine.

Fudbaler, koji je 20 puta nastupio za reprezentaciju Portugala, kasnije je postao prvi igrač nekog engleskog prvoligaša kažnjen zbog dopingovanja.

Portugalac je prvobitno suspendovan na 18 meseci, ali mu je kazna kasnije smanjena na godinu dana.

Ksavijer, koji je rođen u Mozambiku, ranije je igrao i za Benfiku, Bari, PSV, Everton i Liverpul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve