Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2006.

20:17

Johanson: "Kazne za Barsu i Čelsi"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Predsednik UEFA Lenart Johanson najavio je da će Unija pokrenuti postupak protiv Čelsija i Barselone, zbog novih incidenata u meču četvrtog kola Lige šampiona.

Meč na stadionu Kamp Nou završen je rezultatom 2:2, a sudija Farina podelio je deset i propustio da pokaže još toliko žutih kartona.

Tri kluba odigrala su šest mečeva u poslednjih 20 meseci,a  manj-više svaki ostao je u senci incidenata na terenu ili konferencijama za novinare. Ovog puta Murinjo je optužio igrače Barselone da su "foliranti", a Edmilson rekao za Portugalca da je "glup" i uporedio ga sa Dartom Vejderom, antijunakom "Ratova zvezda".

Johanson je rekao da žali što UEFA ranije nije oštrije postupila u prethodnim slučajevima.

"Ne mogu da poreknem da smo se uspavali u prethodnim slučajevima. Ali siguran sam da će ovog puta reakcija biti pravovremena. Imali smo predstavnike na meču, izveštaj neće izostati".

Šveđanin smatra da je uticaj ruskog milijardera Romana Abramoviča na fudbal loš, jer je ulaganjem nerealno visoke sume novca poremetio takmičenje u Engleskoj i Evropi.

"Ako ste bogati, do tog novca dođete legalno i želite da ga trošite na konje, fudbal, devojke ili kuće, niko vas u tome ne može sprečiti, ali to nije dobar posao. Žao mi je što takve stvari postoje", zaključio je Johanson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve