Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2006.

19:23

Kup UEFA: Partizan ispustio pobedu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 sa italijanskim Livornom u meču 2. kola grupe A Kupa UEFA.

Pred oko 12.000 navijača na stadionu u Humskoj crno-beli su poveli golom Mirosavljevića u 71. minutu, da bi izjednačenje gostima doneo golman Amelija u 87. minutu. Oba tima tako su osvojila prve bodove u grupi A Kupa UEFA.

Vodeći gol za Partizan Mirosavljević je postigao kada je iskoristio zbunjenost odbrane Livorna posle dodavanja Zajića i Bosančića i rutinski savladao Ameliju, 20 minuta pre kraja.

Međutim, u 88. minutu, Italijani su uspeli da izjednače, a strelac je bio golman Livorna Amelija! U završnim minutima meča Italijani su krenuli na sve ili ništa. Posle prekida na 20-ak metara od gola Partizana u jedan od poslednjih napada krenuo je i golman Livorna, koji je u šesnaestercu ostao potpuno neprimećen od strane odbrane Partizana i sam sa oko 7 metara glavom savladao Kralja.

Partizan je bio za nijansu bolji tim, ali su na kraju ipak ostali bez bodova. Tokom celog meča vođena je žestoka borba na sredini terena.

Crno-beli su dosta kombinovali na polovini Livorna, ali uglavnom bez ideje u završnici akcija. Sa druge strane, Livorno je uglavnom pretio preko kontranapada, uz nekoliko propuštenih prilika pred golom Kralja.

Partizan je naišao na veliki problem pre početka meča, kada se na zagrevanju povredio Albert Nađ. Umesto njega u ekipi Partizana od prvog minuta zaigrao je Mirosavljević.

Uprkos najavama predsednika italijanskog tima, Livorno je izašao u najjačem sastavu.

Prvo poluvreme proteklo je u prilično bezopasnoj igri oba tima, a jedan od razloga bila je i veoma niska temperatura.

Sve se svodilo na veliku borbu na sredini terena, a Partizan je imao blagu inicijativu. Najbolju priliku za crno-bele u tom delu igre propustio je Lazić u 34. minutu, kada se na centaršut Odite sa desne strane našao sam na 10-ak metara od gola i veoma slabo šutirao glavom pored gola.

Pre toga solidnu šansu propustio je Marinković, kada je šutirao pored gola, posle gužve u šesnaestercu Livorna, dok je Mirosavljević u 33. minutu šutirao iz daljine, ali samo pored gola.

Sa druge strane, najbolje prilike za goste u prvom poluvremenu imali su Lukareli u 39. minutu, kada je izigrao odbranu Partizana i sa 10 metara u padu šutirao preko gola. Dva minuta kasnije, Bakajoko je probao iz daljine, ali je lopta prošla pored gola.

U drugom poluvremenu i dalje blaga inicijativa domaće ekipe, ali su do vodećeg gola bili bez ozbiljnijih prilika pred golom Livorna.

Prvu priliku u nastavku imao je Rnić, kada je šutirao sa desne strane posle brzog prodora. Livorno najbolju priliku propušta u 63. minutu, kada je Morone šutirao sa oko 20 metara pored gola.

20 minuta pre kraja Partizan je poveo, kada je Mirosavljević iskoristio grešku u odbrani gostiju.

Međutim, crno-beli su im se zatim revanširali, kada je golman gostiju Amelija ostao potpuno sam u šesnaestercu Partizana, šutirao glavom, a Ivica Kralj oklevao na golu Partizana i dozvolio izjednačenje samo nekoliko minuta pre kraja.

Sastavi timova:

Partizan: Kralj, Rnić, Bajić, Đorđević, Lomić, Smiljanić, Zajić, Lazić (od 73. Radosavljević), N. Marinković (od 62. Bosančić), Odita, Mirosavljević (od 87. Markovski).

Livorno: Amelija, Kufur, Galante (od 69. Pavan), Fercel (od 75. Betanin), Paskal, Grandoni, Morone, Vidigal, Pasoni, Bakajoko (od 88. Danilevicius), Lukareli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve