Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2006.

18:06

Terzić: "Primitivizam još prisutan"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izjavio je da je ta organizacija vrlo nezadovoljna ponašanjem nekih predstavnika klubova u domaćem prvenstvu.

"Postoji dosta primitivizma. Neophodan je novi kodeks ponašanja, koji ne moramo da izmislimo, već samo da prevedemo i primenimo pravilnike FIFA i UEFA. U Evropi su ulozi dosta veći, ali je ponašanje normalnije", rekao je Terzić posle sednice Izvršnog odbora FSS.

Terzić je rekao da glavne uzročnike nesportskog ponašanja na fudbalskim stadionima u Srbiji vidi u ljudima koji vode klubove.

"Njihovo ponašanje se kasnije prenosi na trenere i igrače. Čak i da klubovi imaju razloga za nezadovoljstvo njihovi predstavnici moraju da znaju kako da ga iznesu", rekao je Terzić.

Predstavnici srpskih klubova su ove sezone često javno izražavali svoje nezadovoljstvo, pre svega zbog navodno tendencioznog suđenja. Najglasniji su bili trener Partizana Miodrag Ješić i predstavnik kulskog Hajduka Nikola Džomba.

Odluku Džombe da ulaznize za duel Hajduka sa Partizanom prodaje po cenama od 800 i 1.000 dinara Terzić je nazvao "nefudbalskom", ali je dodao da FSS ne može da utiče na takve poteze.

Terzić je dodao i da je IO FSS ocenio da je ove sezone srpsko prvenstvo regularnije nego u proteklih nekoliko decenija, da suđenje nije tendenciozno, ali da poseta i kvalitet igara nisu na zadovoljavajućem nivou.

IO Saveza je odlučio i da će se Skupština FSS održati 14. decembra, kada bi trebalo da bude usvoje novi statut te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve