Nova vest
Fudbal

Subota, 28.10.2006.

20:54

Runi dugo čekao, dočekao het-trik!

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Vejn Runi je, najzad, posle deset utakmica 'posta', postigao gol, a njegov het-trik doneo je novu pobedu Junajtedu i zadržao tim Aleksa Fergusona na prvom mestu.

Kerik i Kristijano Ronaldo su asistirali, a Runi pogađao, pa je Bolton upisao i treći poraz na svom 'Ribok' stadionu. Ostrvski mediji hvale igru reprezentativca Srbije, Nemanje Vidića, nazivajući ga 'Stenom'.

Trener Boltona Sem Alardajs bio je miran posle utakmice.

"Vejn je pokazao da je najbolji engleski igrač u Premijerligi. Zaslužio je da postigne tri gola i pokazao koliko su grešili oni koji su ga osporavali."

"Ovo je jednom moralo da se dogodi, pričao sam sa Vejnom i govorio mu da se opusti i bude koncentrisan," rekao je menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson.

Enrike Ilario zaustavio je udarac Denija Vebera sa jedanaest metara, Frenk Lampard pogodio pred kraj prvog poluvremena, a Balak početkom drugog postavio konačan rezultat na 'Bramal Lejnu'.

"Ilario je bio sjajan. Miran i siguran na golu. Njegova odbrana donela nam je tri boda," rekao je posle utakmice Žoze Murinjo, "Da nije odbranio penal mogli smo da imamo ozbiljan problem."

Arsenal nije uspeo da savlada ekipu Evertona, a gosti su na stadionu 'Emirati' imali prednost čitavih sat vremena.

Domaći fudbaleri su smatrali da su oštećeni za nedosušeni jedanaesterac, a Venger posle utakmice imao snage da čestita gostima.

"Ovo je bilo potpuno frustrirajuće. Nismo smeli tako lako da primimo gol. Everton je zaslužio bod, pametno su se branili," rekao je Venger.

Po tri boda lako su osvojili Liverpul i Portsmut, a golova nije bilo na mečevima u Njukaslu i Votfordu. Jedini pogodak postignut na 'Krejvn Kotidžu' doneo je pobedu ekipi Vigana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve