Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

23:00

LŠ: Real i Lion sigurni u gostima

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Reala i Olimpika iz Liona zabeležili su kao gosti ubedljive pobede u mečevima 3. kola Lige šampiona.

Real je slavio u Bukureštu u meču sa Steauom, sa 4:1, i tako nastavio poteru u grupi D za vodećim Lionom, koji je lako, sa 3:0, savladao Dinamo u Kijevu i zadržao maksimalan učinak sa 9 bodova.

Real je na prepunom renoviranom stadionu u Bukureštu potpuno zasluženo pobedio šampiona Rumunije, i na trenutke pokazao igru koju Fabio Kapelo očekuje od tima koji "puca" na sve trofeje u sezoni.

Sve je počelo idealno za goste već posle nepunih 9 minuta. Posle kornera sa leve strane, Ramos se ubacio u kazneni prostor i glavom zakucao loptu u mrežu Steaue.

Do 34. minuta Real je veći deo igre imao loptu u posedu, sjajan posao odradjivali su Diara i Emerson, a jedna brzopotezna akcija uz samo tri dodira donela je vodjstvo od 2:0.

Sjajno dodavanje Robinja u prazan prostor na levoj strani nije iskoristio Van Nistelroj, njegov udarac odbranio je golman Karlos, ali je odbitak u mrežu pospremio Raul.

I drugi deo počeo je dominacijom Madridjana, koji su povisili na 3:0 posle snažnog udarca Robinja, uz pomoć odbitka već u 55. minutu.

Nošeni podrškom publike, domaći su krenuli nešto agresivnije u nameri da postignu bar jedan pogodak i to im je pošlo za rukom preko Badee u 64. minutu.

Napadač rumunskog tima bio je za delić sekunde brži od Kanavara i sa peterca zakucao loptu u mrežu.

Ipak, najlepši detalj na meču vidjen je 15 minuta pre kraja. Rud van Nistelroj fenomenalnim lobom sa samo 10 metara uspeo je da iznenadi Gojana i golmana Peresa i podigne kompletan stadion na noge.

Do kraja meča  Real je imao još jednu veliku priliku. Posle odličnog dodavanja Robinja , Ronaldo (ušao u igru umesto Van Nistelroja) je ušao u kazneni prostor sa leve strane, oklevao je, što je bilo dovoljno golmanu Steaue da zakači tu loptu i spreči pogodak.

Real je uspeo u nameri da osvoji tri boda u Bukureštu i nastavi poteru za Lionom pred, po svemu sudeći, odlučujuću bitku za prvo mesto u grupi u Madridu.

Ekipa Liona, prema očekivanju, savladala je Dinamo u Kijevu sa ubedljivih 3:0.

Seriju pogodaka otvorio je Žuninjo Pernambukano u 31. minutu, iz slobodnog udarca (pogodio je gornji desni ugao), a samo sedam minuta kasnije, posle udarca Kalstroma, bilo je jasno da će bodovi u Francusku.

Navijači na stadionu "Republika" videli su u 50. minutu poslednji pogodak na meču u kome je opet svoje prste umešao Žuninjo. Sjajni Brazilac je centrirao iz kornera, a Maluda glavom postavio konačnih 3:0 za maksimalan učinak šampiona Francuske posle 3. kola.

Rezultati grupe E:

Dinamo Kijev – Olimpik Lion 0:3
Žuninjo 31, Kalstrom 38, Maluda 50

Steaua Bukurešt – Real Madrid 1:4
Badea 64 - Ramos 9, Raul 34, Robinjo 56, Nistelroj 76

Tabela: Lion 9(3), Real 6(3), Steaua 3(3), Dinamo 0(3)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve