Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

21:11

Čačak: Pritvor za rasiste

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Istražni sudija Okružnog suda u Čačku Branislav Stanić odredio je pritvor osmorici navijača fudbalskog kluba Borac, zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Stanić je rekao agenciji Beta da je odredio pritvor za Slobodana Gostiljca (23), Dragana Dragovića (22), Jovicu Ristića (23), Gorana Popovića (32), Zorana Vučićevića (28), Miloša Vučićevića (26), Marka Stamenkovića (18), koji su svi iz Čačka i Branka Nenadovića (32) koji je rođen u Čačku sa zvaničnom adresom boravka u Prištini.

On je još rekao da je Nenadović kapetan prve klase na vojnom aerodromu Lađevci kod Kraljeva.

Čačanska policija je podnela krivične prijave protiv još 19 navijača zbog sumnje da su počinili isto krivično delo izaivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, potvrdila je agenciji Beta portparol policije Biljana Nastić.

Tih 19 navijača se ne nalaze u pritvoru i još uvek nisu privedeni istražnom sudiji na saslušanje.

Policija je ranije saopštila da je nakon utakmice Borac - Voždovac privela 37 navijača koji su vređali igrača Borca Majka Temvandžiru iz Zimbabvea na rasnoj osnovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve