Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

21:10

Eto i Ronaldinjo za Zlatnu loptu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleri Tijeri Anri, Samjuel Eto i prošlogodišnji pobednik, Ronaldinjo, nalaze se medju 50 nominovanih igrača za Zlatnu loptu 2006.

Lista nominovanih igrača za prestižnu evropsku nagradu objavljena je u magazinu "Frans fudbal".

Medju nominovanima nalaze se 11 Francuza, uključujući Anrija i Zinedina Zidana, kao i sedam Italijana koji su osvojili titulu prvaka sveta. Na listi su golman Djanluidji Bufon i kapiten Fabio Kanavaro, ali ne i Marko Materaci, koga je Zidan udario glavom u finalu SP.

Fudbaler Barselone Brazilac Ronaldinjo pobedio je prošle godine sa 225 poena, ispred igrača Čelsija Franka Lamparda (148) i igrača Liverpula Stivena Džerarda (142).

Pobednika će izabrati žiri sastavljen od 52 novinara iz celog sveta.

Iako su Džerard i Lampard medju kandidatima, Ronaldinjo smatra da mnogo više šanse da osvoje prestižno priznanje imaju fudbaler Arsenala Anri, kao i njegove kolege iz Barselone Eto i Deko.

"Biće veoma neizvesno. Eto je veliki igrač. Izbor će biti težak. Anri je igrao u dva finala, od kojih je jedno bilo na Svetskom prvenstvu. Ja sam osvojio dve titule. Deko je najbolji igrač sredine terena i on je osvojio dve titule", rekao je Ronaldinjo.

Mada nije igro dobro na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, Ronaldinjo je istakao da ima šanse da "odbrani" prošlogodišnju titulu i da postane prvi fudbaler kome je to uspelo posle Marka van Bastena (1988. i 1989).

"Mislim da sam obavio svoj posao. Srećan sam šta sam postigao, a videćemo da li će to biti dovoljno", rekao je Ronaldinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve