Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

20:48

Grupa D: Derbi grupe u Pireju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Valensije dočekuju Šahtjor iz Donjecka, dok Roma gostuje Olimpijakosu u Pireju, u mečevima 3. kola grupe D Lige šampiona.

Valensija će pobedom protiv Ukrajinaca biti na korak od plasman u osminu finala. Ekipa Kikea Floresa do sada ima maksimalan učinak, dok je, s druge strane, Šahtjor osvojio samo jedan bod od mogućih šest. Njihov učinak u gostima u Ligi šampiona je očajan, sedam uzastopnih poraza uz 23 primljena gola, od kojih je prethodni bio u prvom kolu protiv Rome, 0:4.

Međutim, trener Mirčea Lučesku će moći da izvuče nekoliko pozitivnih stvari iz prethodne utakmice, gde je njegova ekipa protiv Olimpijakosa dva puta uspela da izjednači i na kraju nije imala sreće da osvoji i sva tri boda. Takođe, u poslednjem okršaju sa jednom španskom ekipom, Šahtjor je pre dve godine pobedio Barselonu sa 2:0.

U drugom meču grupe D, Olimpijakos dočekuje Romu. Grčki klub ima veoma slab učinak na domaćem terenu u Ligi šampiona, gde imaju četiri poraza iz prethodnih pet utakmica u Pireju, od kojih je poslednji bio prošlog meseca od Valensije (2:4).

S druge strane, italijanska ekipa ima četiri uzastopna poraza na gostovanjima u Ligi šampiona. U prošlom kolu, izgubili su od Valensije sa 2:1.

Olimpijakos, za sada, ima jedan bod, kao i Šahtjor, Roma je na drugom mestu, sa tri boda, dok Valensija ima svih šest bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve