Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.10.2006.

15:02

PSSE: Podrška borbi protiv rasizma

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Rene van der Linden pozdravio je početak akcije "Nedelja fudbala protiv rasizma u Evropi".

"Prirodno je da sport spaja ljude različitih kultura i istorijskog razvoja. Svako izražavanje netolerancije i rasizma predstavlja kršenje ljudskih prava. Zadovoljan sam da vidim kako su se poklonici fudbala ujedinili u borbi protiv rasizma i diskriminacije, promovišući solidarnost, poštovanje i zajedništvo, što je u biti naše demokratske zajednice", izjavio je van der Linden.

Po njegovim rečima, Parlamentarna skupština Saveta Evrope učestvuje i podržava akciju "Nedelja fudbala protiv rasizma u Evropi", kao i veće učešće etničkih manjina i migranata, uključivanje žena i devojaka i borbu protiv homofobije u sportskim nadmetanjima.

"Fudbal upućuje milione ljudi da demonstriraju zbližavanje toleranciju razlika, pravdu, jednakost i ljudska prava. Ovo su vrednosti koje su osnova Saveta Evrope", dodao je on, ističući značaj 46 nacionalnih organizacija u promociji ove akcije, koja se organizuje sedmi put (na slici je plakat prošlogodišnje akcije).

Rene van der Linden je posebno skrenuo pažnju na kampanju Saveta Evrope – "Svi različiti, svi jednaki" i akciju "Budimo fer u sportu" koju Savet organizuje u saradnji s UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve