Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.10.2006.

15:34

Barbarez se oprašta od selekcije

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je da se povlači iz nacionalnog tima, jer želi da se posveti igranju za svoj klub, Bajer iz Leverkuzena.

"U mojim godinama je veliko opterećenje da igrate za klub i reprezentaciju. Sada je pravo vreme da neki mladji igrači preuzumu odgovornost", rekao je 35-godišnji napadač.

Barbarez je igrao 46 puta i postigao je 17 golova u osam godina reprezentativne karijere.

On je rekao da je obavestio selektora Blaža Sliškovića i saigrače pre prošlonedeljne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine, koju je njegov tim na gostovanju u Moldaviji odigrao 2:2.

Barbarez je na toj utakmici dobio žuti karton, zbog čega je bio suspendovan u porazu BiH 0:4 od Grčke u sredu.

Mostarac je 2001. godine, kada je igrao za Hamburger SV, bio prvi strelac Bundeslige, a inače je treći bosanski reprezentativac koji se povukao u poslednja dva meseca.

Hasan Salihamidžić iz Bajerna rekao je u avgustu da će zbog mnoštva povreda igrati ubuduće samo za klub, dok je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Elvir Bolić prošlog meseca objavio povlačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve