Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.10.2006.

23:05

Grupa B: Italijani ponovo 'u igri'

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Posle četiri kola u kvalifikacionoj grupi 'B' jasno je da će se za plasman na EP boriti čak četiri selekcije. Sjajna serija Škota prekinuta je u Kijevu, a Ukrajinci su se vratili ' u igru' pobedom.

Francuzi su očekivano i rutinski savladali najslabiji tim grupe, a prvi gol postigli su posle U finišu je dva gola postigao i Trezege, pokazavši Domeneku da je i on ozbiljan konkurent Anriju, Govuu i Sahi za mesto u timu. Strelac je bio i Anjelka.

Italijani su u Tbilisiju savladali Gruziju i tako se pobedama nad ex-SSSR selekcijama (u subotu bili bolji od Ukrajinaca) vratili zu borbu za plasman na PE posle očajnog starta u kvalifikacijama.

Iako su Italijani vršili snažan i stalan pritisak i bili bolji tim do poluvremena je rezultat bio izjednačen a u nastavku su prvaci sveta iskoristili prednost igrača više posle isključenja Kankave.

Francuska – Farska Ostrva 5:0
Saha 1, Anri 22, Anjelka 76, Trezege 77, 84

Gruzija – Italija 1:3
Šašjašvili 26 – De Rosi 16, Kamoranesi 61, Perota 71

Ukrajina – Škotska 2:0
Kučer 60, Ševčenko 90(p)

Tabela: Škotska 9 (4), Francuska 9 (4), Italija 7 (4), Ukrajina 6 (3), Litvanija 4 (3), Gruzija 3 (4), Farska Ostrva 0 (4)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve